Dr. Jekyll i Gospodin Hyde Književni Sukob

Dr. Jekyll i Gospodin Hyde Književni Sukob
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Dr. Jekyll i gospodin Hyde Književni sukob čovjek vs čovjek, čovjek protiv sebe, čovjek protiv društva

Storyboard Text

  • MAN vs MAN
  • MAN vs SAMO
  • MAN vs DRUŠTVO
  • O Bože! O Bože!
  • Dr. Jekyll se plaši činjenicom da se Hyde pojavio tijekom noći, bez potrebe za napitkom. Osjeća kako treba odabrati, pa je potisnuo Hyde. Kad ga konačno iznova i ponovno budi, Hyde je postao nekontroliran čudovište. Toliko je ljut da se toliko dugo drži da ubije Sir Carewa da bude ugodan. Hyde je užasavao Jekyll i uistinu ga vidi kao zaseban entitet od sebe.
  • Henry Jekyll je rođen u sreću, bio je dobar i cijenjen i imao je jamstvo časne i istaknute budućnosti. Međutim, za njega nije bilo dovoljno. On žudi za "nepravilnostima" koje mu daju "morbidni osjećaj srama". Nastoji pronaći način da iskusi obje strane svog identiteta, a da ne utječe na njegov ugled, što ga dovodi do neetičnih pokusa koji dovode do Hyde.
  • Dr. Jekyllovi neetički pokusi doveli su do prekida veze s doktorom Lanyonom mnogo godina prije, jer Lanyon ne odobrava. Jekyllova opasna cesta neetičkog pokusa dovela ga je u sukob s cijelom znanstvenom zajednicom. Ovi eksperimenti, nakon što se promijeni u Hyde, također su ga stavili u sukobe s prijateljima, koji nikada ne smiju znati da ide protiv granica viktorijanske ispravnosti i ugleda kako bi ispunio svoje potrebe za zlom.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art