Govor ostavštine Nixona iz 1974

Govor ostavštine Nixona iz 1974
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Govor o odsustvu Nixona - U toj će aktivnosti učenici analizirati i sintetizirati govor Nixonove ostavštine 1974. godine pomoću mrežne ploče. Učenici će uzeti nekoliko izvadaka iz svog govora, objasniti njihovo značenje i obrazloženje i zaključiti kako misle da je javnost možda odgovorila. Studenti će moći objasniti, analizirati i sintetizirati upravo ono što je Nixon pokušavao reći, kao i kako ga je primila američka javnost. Stvaranjem obrazloženja, kao i zaključivanjem kako su javnost (ili njihovi jezici) protumačili njegove riječi, učenici će dobiti šire i dublje razumijevanje jednoj od rijetkih predsjedničkih izjava u američkoj povijesti. Nadalje, dat će širi kontekst kako su on i javnost reagirali na skandal s Watergatom.

Storyboard Text

 • QUOTE # 1
 • IZRAVAN CITAT
 • RAZLOZI / ZNAČENJE
 • KAKO BI GRAĐANI TREBALI ODGOVORITI?
 • CITAT # 2
 • "U svim odlukama koje sam napravio u svom javnom životu, uvijek sam pokušao učiniti ono što je najbolje za Nation. Tijekom dugog i teškog razdoblja Watergatea, osjećala sam da je moja dužnost ustrajati, poduzeti sve moguće napore Da biste dovršili mandat na koji ste me izabrali. U proteklih nekoliko dana, međutim, postalo mi je jasno da više nemam dovoljno snažnu političku bazu u Kongresu da opravdam nastavak tog napora. "
 • Nixon podsjeća naciju koju je uvijek radio kao predsjednik kako bi stvorio bolju naciju. Unatoč tomu, Nixon se osjeća kao da nema potrebnu potporu u Kongresu, a svaka nada za očuvanje njegove nevinosti je izgubljena.
 • Osjećam se kao da će javnost reagirati ljutito na ovaj citat. Za jedan, čini se kao da Nixon priznaje poraz i da priznaje njegovu nedostatku potporu u Kongresu, što je presudno za predsjednika. Međutim, pokazuje hrabrosti pri priznavanju takvog poraza, a ne postavljajući svoje interese prvenstveno nad narodima.
 • "... kao predsjednik, najprije moram staviti interes Amerike. Amerika treba predsjednika s punim radnim vremenom i kongresom s punim radnim vremenom ... Da bih se nastavio boriti tijekom sljedećih mjeseci za moj osobni opravdanje, gotovo bi potpuno apsorbirao vrijeme I pozornost predsjednika i Kongresa u razdoblju kada bi cijeli naš fokus trebao biti na velikim pitanjima mira u inozemstvu i prosperitetu bez inflacije kod kuće. Stoga ću podnijeti predsjedništvo učinkovito u podne sutra. "
 • Ovaj citat proizlazi iz prethodnog citata, rekavši da Amerika i njezini ljudi dolaze prvi, a ne njegov interes za zadržavanje predsjedništva. Postoje mnogi problemi u toj zemlji, a Nixon priznaje da njegov skandal ne može biti jedan od njih. Na dramatičan način, službeno objavljuje svoju ostavku u svojstvu predsjednika, trenutak bez presedana u povijesti.
 • Nixon opet priznaje da bi njegovi interesi trebali biti iznad onih naroda. Mislim da bi javnost poštovala tu poziciju, budući da se prvi put stavljaju. Također, mislim da bi javnost bila doista šokirana čuti njegovu službenu ostavku, nešto što se rijetko, ako ikada, dogodi tijekom predsjedanja.
 • CITAT # 3
 • CITAT # 4
 • "Ponekad sam uspio, a ponekad i propustio, ali uvijek sam shvatio ono što je Theodore Roosevelt jednom rekao o čovjeku na areni" čije je lice zahvaćeno prašinom, znojem i krvlju, koji se hrabro trudi, koji se boji i dolazi Kratko opet i opet jer nema napora bez pogreške i nedostatka, ali tko se zapravo trudi učiniti djelo, tko zna velike entuzije, velike pobožnosti ... "
 • Ovaj citat daje uvid u ono što je utjecalo na Nixona kao čovjeka, predsjednika i kao nekoga tko se bavi vrlo teškim zadatkom da se odstupi od predsjedničkog ureda. Citirajući T. Roosevelta, očito je kako Nixon pokušava reći da njegove nedostatke i propusti kroz skandalu Watergatea neće ga definirati, a on će nastojati oporaviti i nastaviti služiti zemlji na neki način.
 • Vjerujem da će javnost poštovati Rooseveltov citat, ali Roosevelt kao veliki predsjednik može ga vratiti Nixon koji ga citira. Iako citat govori o opozivu da tako kažem, siguran sam da će javnost zapravo pitati kako će se Nixon povući i, ako uopće, nastaviti služiti zemlji nakon takvog velikog skandala kao Watergate.
 • "Kad sam prije pet i pol godina prisvojio prisegu kao predsjednik, učinio sam ovu svetu predanost," posvetiti svoj ured, moje energije i svu mudrost koju mogu pozvati na uzrok mira među narodima ". Učinila sam sve najbolje u svim danima otkako sam bio u skladu s tom zalogom. Kao rezultat ovih napora, uvjeren sam da je svijet sigurnije mjesto danas, ne samo za narod Amerike, nego za ljude svih naroda ...”
 • Ovaj citat ilustrira Nixonov pokušaj da se opravda, navodeći svoje mnogobrojne pozitivne akcije kao predsjednika, u ravnoteži s Watergate skandalom. Citiranjem zakletve koje je prihvatio, priznaje da ne može podržati tu zakletvu, i da je zbog svojih djela svijet i nacija zapravo na boljoj poziciji. U određenom smislu, on ga udaljava od skandala Watergatea.
 • Mislim da bi javnost dobro reagirala na ovaj citat. Iako je skandal s Watergatom bio strašan i otkrivao o Nixonu, mislim da bi to podsjetilo na sve dobro što je učinio. Posebno, njegova vanjska politika i pozornost na umirujuće međunarodne napetosti daju vjeru ovoj poruci. Vjerujem da bi javnost vjerojatno pokušala misliti na dobro, a ne samo na loše.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art