Književni Sukob u Jami i Pendelu

Književni Sukob u Jami i Pendelu
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

The Pit and the Pendulum Književni sukob Edgar Allan Poe kratke priče

Storyboard Text

  • MAN vs SAMO
  • Narrator je u sukobu sa samim sobom. Zna da je proglašen krivim, a čini se da je gotovo katkada prihvatio njegovu kaznu. Međutim, to ga ne sprječava da pokušava istražiti njegovu tamnicu, ili pobjegne iz oba pendela i jame, sugerirajući da, unatoč stvarnim ljudskim reakcijama na takve strahote, također zna da ne zaslužuje umrijeti.
  • MAN vs NATURE
  • Narratitelj se bori s elementima - stvorenim od strane čovjeka, i dalje ipak izvan njegove kontrole - u komori. Prvo, mora shvatiti kako pobjeći s njihala. Dok je na brodu, prsti se također ugrize od štakora dok ih pokušava otjerati od mesa. Nakon što pobjegne na njihalo, mora se pokušati gurati natrag prema zidovima, koji ga guraju prema jamu, koja ne nudi ništa osim smrti.
  • MAN vs DRUŠTVO
  • Narednik je u ovoj mučiteljskoj komori, jer je proglašen krivim za vrijeme španjolske inkvizicije. Iako ne objašnjava zašto je proglašen krivim, uobičajeni razlozi za krivične zatvorske kazne tijekom španjolske inkvizicije uključuju: prakticiranje druge religije u tajnosti; hereza; Odbijanje pretvorbe; I političke opozicije monarhiji.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art