Književni Sukob u Kite Runneru

Književni Sukob u Kite Runneru
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

The Kite Runner Književni Sukob

Storyboard Text

  • MAN vs MAN
  • MAN vs SAMO
  • MAN vs DRUŠTVO
  • Assef govori Amiru da će se morati boriti s njim kako bi zaradio Sohrabovu slobodu. Sklizne na njegove zloglasne mjedene zvukove i nastavlja pobijediti Amira do smrti, dok Sohrab ne zaustavi borbu tako što je usmjerio svoj prsten na Assef i zahtijevao da se zaustavi. Kad Assef počne za Sohrabom, izbacuje oko s praćkom, a Sohrab i Amir mogu pobjeći.
  • Nakon što Amir svjedoči o Hassanovom silovanju, ali je bio previše prestrašen da se zaustavi, izbjegava Hassana iz srama i krivnje. Naposljetku pokuša Hassana da ga pogodi šećerom, u očajničkom pokušaju da Hassana pokaže ljutnju prema njemu kako bi mogao ublažiti krivnju. Ali Hassan odbija ništa vratiti Amiru, i na kraju uzima šipak, a zatim ga crpi na svoje čelo.
  • Assef, stariji dječak koji je rasist i sociopat, ugao je Amira i Hassana i izvukao mjedene zglobove kako bi pobijedio Amir jer Amir je prijatelj s Hasanom, Hazarom. Amir misli da Hassan nije njegov prijatelj; On je njegov sluga. Pomisao priznavanja da je pashtun prijatelj s Hazarom je neoprostiv u Amirovom društvenom krugu.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art