Pet Dijagrami Strukture Zakona za Tempest

Pet Dijagrami Strukture Zakona za Tempest
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Dijagram Tempest Summary / Five Act

Storyboard Text

 • AKT 1: IZLAGANJE
 • Igra se otvara s Gonzalom, Antoniom, a Alonso se svađa s Boatswainom i njegovom posadom koja je u pustinji usred lošeg oluja na moru. Brod se raspada, a olupine muškarci na otoku. Oluja je prouzročio Prospero, koji je na otoku proveo čaroliju za 12 godina nakon što je prognan iz Milana. Pomaže mu nadnaravni asistent Ariel. Kaliban, sin zlog vještice Sycorax koji je zarobio Ariela u stablo, mrzi raditi za Prospero.
 • ČIN 3: VRHUNAC
 • ČIN 1: SUKOB
 • Prospero je dogovorio brodolom kako bi na otok dobavio svog izdajnog brata Antona i kralja Napulja, Alona. Ferdinand se odvaja od svog oca, Alonsa, i vodi u Mirandu i Prosperu. On i Miranda odmah se zaljube, što je sve dio Prosperovog plana da njegov brat vidi pogrešku svojih puteva, ali Prospero se mora pretvarati da se prvo protivi sindikatu.
 • ČIN 4: PADA DJELOVANJE
 • ČIN 2: PODIZANJE AKCIJE
 • Alonso, Antonio, Gonzalo i njihovi muškarci lutali su na otoku. Alonso vjeruje da je Ferdinand mrtav. Ariel svira pjesmu kako bi svi ljudi osim Antonio i Sebastiana zaspali. Antonio pokušava uvjeriti Sebastiana da ubije Alonsa i uzme prijestolje Napulja, ali Ariel briše kralja i Gonzala na vrijeme. U međuvremenu, Caliban vodi u Stephano i Trinculo i u početku misli da su Prosperov duhovi, ali otkriva da su izgubljeni mornari. Baca se na svoju milost i zavjete da ih se klanja kao bogove.
 • AKT 5: IZUZEĆE
 • Miranda odlazi vidjeti Ferdinanda i priznaju svoju ljubav jedni prema drugima, pristajući se vjenčati. Kaliban uvjerava pijane Stephane i Trinculo da ubiju Prosperu u snu i oženi se kćeri. Prospero organizira pojavu fantomske bankete i iznenada nestane pred Alonso, Antonio, Sebastian i Gonzolo. Ariel se pojavljuje kao harp i izjavljuje da su muškarci ovdje dovedeni da budu kažnjeni zbog onoga što su učinili Prosperu, ostavljajući muškarce da se užasnu.
 • Prospero daje svoj blagoslov za Ferdinandov i Mirandin brak te im pruža viziju božica Iris, Juno i Ceres. Stephano, Trinculo i Kaliban se ušuljuju u Prosperovu spavaću sobu, smrdljivom od močvare koja ih je Ariel dovela. Trinculo i Stephano uznemiruju se zbog pijanstva lijepom odjećom koja je naizgled za njih, a prosvjedi Kalibrana iščeznuti. Prospero i Ariel ulaze s duhovima koji su prikriveni kao pilići i proganjaju ih.
 • Prospero se osjeća loše zbog zatvaranja Alonsa, Antonija, Sebastiana i Gonzola i kaže Arielu da ih dovede tamo gdje obavlja svoju posljednju čaroliju i otkriva svoj identitet. Alonso se ispričava, a Prospero otkriva Ferdinanda i Mirande, živu i dobro. Predlaže da će se svi vratiti u Milano. Oslobađa Ariela od ropstva i prekida čaroliju koja mu je povezala Caliban. Kaliban shvaća pogrešku svojih puteva, a Prospero mu oprašta i mornare. Spremili su brod da plovi. Prospero traži od publike da ga oslobodi svojim pljeskom.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art