Povijest Holokausta - Žrtve Holokausta: Primo Levy

Povijest Holokausta - Žrtve Holokausta: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Povijest holokausta - Žrtve holokausta: Primo Levy - Život u koncentracijskim logorima

Storyboard Text

  • Levi, Primo. Preživljavanje u Auschwitzu. Sl: Collier Macmillan, 1986. Ispis.
  • "Fascistička misija me zarobila 13. prosinca 1943. godine. Imala sam dvadeset i četiri godine, bez mudrosti, bez iskustva i odlučne tendencije - potaknuta životom segregacije koju su mi, tijekom prethodne četiri godine, rasne zakone - - živjeti u svom nerealnom svijetu, svijetu u kojemu su živjeli civilizirani kartezijevski fantom, iskrenim ženskim prijateljstvom muškaraca i bez krvi, uzgajala sam umjeren i apstraktan osjećaj pobune. "
  • "U trenutku dolaska, tj. Krajem siječnja 1944. u logoru je bilo oko stotinu i pedeset talijanskih Židova, ali u roku od nekoliko tjedana njihov je broj porastao na više od šest stotina. Od cijelih obitelji koje su uhitili fašisti ili nacisti kroz njihovu nepristojnost ili slijedom tajnih optužbi. Nekoliko se spontano dade, svedeno na očaj u životu, ili zbog toga što im je nedostajalo sredstvo za preživljavanje ili da se izbjegne odvajanje od zarobljenog odnosa , Ili čak - apsurdno - "da bude u skladu sa zakonom", bilo je i stotinjak vojnika iz Jugoslavije i nekoliko drugih stranaca koji su bili politički sumnjičavi ".
  • "U manje od deset minuta svi su muškarci bili sakupljeni zajedno u grupi. Što se dogodilo s drugima, ženama, djeci, starcima, nismo mogli ustanoviti ni tada niti kasnije: noć ih je progutala , Čisto i jednostavno ... znamo da je u našem konvoju više od devedeset i šest muškaraca i dvadeset i devet žena ušlo u odgovarajuće logore Monowitz-Bune i Birkenau i svih ostalih, više od petsto u broju , Nitko nije živio dva dana kasnije ... i da je kasnije jednostavnija metoda često prihvaćena samo da otvori i vrata karavana bez upozorenja ili uputa novim dolascima.Oni koji su slučajno popeli na jednu stranu Konvoj je ušao u logor, drugi su otišli u plinsku komoru. "
  • "Dawn je došao na nas kao izdajicu; Činilo se kao da je novo sunce ustalo kao saveznik naših neprijatelja da pomažu u našem uništenju. "
  • "Čak i na ovom mjestu možemo preživjeti, pa stoga moramo željeli preživjeti, ispričati priču, svjedočiti; I da preživjeti moramo se prisiliti da spasimo barem kostur, skele, oblik civilizacije. Mi smo robovi, lišeni svih prava, izloženi svakoj uvredi, osuđeni na određenu smrt, ali još uvijek imamo jednu moć i moramo ga braniti sa svojom snagom jer je posljednja - moć odbiti naš pristanak. "
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store