Schindler Bio Poster

Schindler Bio Poster

Storyboard Description

Studenti mogu stvoriti biografiju Oskara Schindlera ili drugih koji su bili utjecajne osobe tijekom Holokausta.

Storyboard Text

  • Oskar Schindler
  • Oskar Schindler rođen je 28. travnja 1908. godine u onome što je danas poznato kao Češka. Nakon srednje škole 1924. imao je neobične poslove i prodavao poljoprivredne strojeve. Oženio se Emilie 1928. godine u dobi od 20 godina.
  • Schindler se 1935. pridružio pro-nacističkoj stranci i postao špijun njemačke vojske. Pridružio se nacističkoj stranci 1939. Otvorio je tvornicu u Krakovu u Poljskoj, gdje je otprilike polovica njegovih radnika bila Židova. Tijekom Drugog svjetskog rata Schindler je angažirao sve više židovskih radnika da ih zaštiti od koncentracijskih logora i smrti. Podmićivao je i plaćao milijune dolara nacističkim i njemačkim dužnosnicima kako bi spasio živote svojih židovskih radnika. Na kraju je bankrotirao.
  • Oskar Schindler stvorio je mnoge popise koji su sadržavali imena preko 1.000 židovskih radnika. Tvrdio je da su njegovi židovski radnici bili presudni za njegovu tvornicu koja je proizvodila vitalnu robu za naciste. Kad je rat završio, Schindler i njegova supruga su pobjegli, jer da su ostali, bili bi progonjeni. Kad je umro 9. listopada 1974. godine, pokopan je u Jeruzalemu i proglašen pravednim poganom zbog napora da spasi oko 1.200 Židova tijekom holokausta. Steven Spielberg je 1993. godine snimio film Schindlerov popis, koji je odmah postao jedan od najvažnijih filmova do danas.
  • 1908-1974
  • "Tko spasi jedan život, spasi cijeli svijet."
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family