Te Zimske Nedjelje Riječ Izbora

Te Zimske Nedjelje Riječ Izbora
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Te zimske nedjelje Robert Hayden Word Choice - poučavanje pjesama i analiza pjesama

Storyboard Text

  • DIKCIJA
  • ZVUK UREĐAJA
  • Otac govornika "ustane ranije / i odijeva svoju odjeću" svaki dan. Neznatno, jednostavnije formuliranje pomaže prepoznati oca kao jednostavnog, zemaljskog radnika. Radi s rukama i može imati ograničeno obrazovanje.
  • Pjesma sadrži nekoliko primjera aliteracije u izrazima kao što su "plavo crno-bijelo" i "vatrene vatre". Ponavljanje "b" zvukova sugerira hladnoću. Ona evocira zvuk zimskog vjetra, drhtavih usnica i izraz "brrrr".
  • Sam govornik upotrebljava glatkije riječi kako bi objasnio da će "ustati i odjenuti" Sofisticirani glagoli "ustati" i "odijevati" sugeriraju razliku između sina i oca. Sin izgleda obrazovaniji i najvjerojatnije se ne oslanja na tešku radnu snagu da bi se opstali.
  • Daljnja aliteracija riječima poput "odjeće", "hladnoće", "napuknute", "poziva" i "kroničnog", odziva raspadanje i razbijanje zvučnika. Alliterativni "c" oponaša zvuk pucanja leda ili hladnih ploča koji se ščepaju i škripe. Ovi uznemirujući zvukovi prisjećaju hladni obiteljski život zvučnika i prazninu između njega i njegova oca.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art