Teme, Motivi i Simboli u Tragediji Richarda III

Teme, Motivi i Simboli u Tragediji Richarda III
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Richard III igrati plan lekcije Shakespeare Teme motivi, simboli

Storyboard Text

  • ŽIVOTINJSKE SLIKE
  • PRIMJER
  • RICHARDOVA FIZIONOMIJA
  • Richardov kraljevski simbol je svinja, koju Gospodin Stanley vidi u snu, a potom se počinje bojati njegove i Hastingsove sigurnosti od Richarda (i to s pravom). Životinja je također životinja koju može ubiti samo plemić; Ovo predskazuje Richardovu smrt u rukama Richmonda. Richard je također poznat kao pauk, žabica i jež. Te ružne životinje naglašavaju Richardove deformacije i izgled.
  • Richardove deformacije ukazuju na unutarnje zlo duše. Ima grbavicu; Ruka mu je sužena (što se kasnije pripisuje vračanju kraljice Elizabete i Lady Shore, što mu omogućuje razlog da ubije Hastingsa), lice je ružno i rođen je prerano. Shakespeare se usredotočuje na Richardove tjelesne nedostatke da pokaže publiku da, doista, njegovi nedostaci prolaze mnogo dublje: samo netko taj ružan mogao je počiniti takva strašna djela.
  • PROROČANSTVA, DUHOVA, PSOVKI I SNOVA
  • UBOJSTVO DVAJU KNEZOVA
  • Richard koristi lažnu proročanstvo da manipulira Edwardom u zarobljavanju Clarence. Prokletice kraljice Margaret postaju istinite. Clarence snovi da ga Richard baca u more; Stanley sanja da će "vepar" ubiti njega i Hastingsa. Duhovi Richardovih žrtava proklinju Richarda i donose nadu i snažnu dušu Richmondu. Svi ti elementi rade zajedno i naglašavaju ulogu sudaca (umjesto slobodne volje) u vožnji bitke na prijestolju.
  • Richardov zahtjev da se dvojica prinčeva ubiju izgleda kao da je krajnje zlo na mnoge načine. Završava Buckingham i Richardov savez. Istodobno, ako publika ima neku vrstu simpatije za Richard prije toga, to je prijelomna točka za suosjećanje. Dva dječaka su mladi i nevini, a ubijanje djece krajnji je grijeh u većini ljudi. Ovo je početak kraja Richardove potrage za moći.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art