Teme, simboli i motivi u "The Yellow Wall-paper"

Teme, simboli i motivi u "The Yellow Wall-paper"
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Žuta Pozadina Teme, Simboli i Motivi

Storyboard Text

  • Žuta Pozadina i Uzorak
  • PRIMJER
  • DNEVNIK
  • Tapeta je s vremenom simbolizira zarobljenu ženu unutar pripovjedača koji je zaista bolestan i potreban za pomoć, ali muškarci muškarci muče kao slabi i nervozni. Na kraju, pozadina utjelovljuje njezin mentalni slom kad narrator konačno oslobađa ženu iza pozadine, a njezina se svijest isprepliće s zamišljenom ženom. U njenoj slomljenosti, pripovjedač je konačno pronašao slobodu.
  • Skriven dnevnik koji pripovjedač čuva postaje izvorom slobode misli i izražavanja za pripovjedača, kojemu je rečeno da ne razmišlja ni o njezinu stanju zbog straha od toga da previše opterećuje um. To je mjesto gdje može izraziti svoje strahove, njezinu krivnju i ljutnju prema mužu i njezinim liječnicima radi liječenja koja joj ne pomaže, ali još gore. To je također mjesto gdje može izraziti svoju frustraciju na njezinu izoliranost od obitelji i prijatelja.
  • SVJETLO I TAMNO
  • Narrator se mnogo usredotočuje na razlike koje vidi i doživljaje tijekom dana i na mjesečini. Kao što sunce kreće po sobi, pripovjedač vidi promjene u obrascima na pozadini. Na mjesečini, uzorak postaje poput rešetki, skrivajući zarobljenu ženu. Danju, žena iza sebe je podložna i tiha, poput pripovjedača; No noću se budi i trese barove kako bi pobjegli, baš kao i unutarnji nemir i bolest pripovjedača.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art