Teme, Simboli i Motivi u The Kite Runner

Teme, Simboli i Motivi u The Kite Runner
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Kite Runner Teme, Simboli i Motivi

Storyboard Text

  • ZMAJEVI
  • PRIMJER
  • PRIČA ROSTAM I SOHRAB
  • Zmajevi su stvar časti i ponosa. Zimski turnir je prilika da Amir konačno dojmiti oca. Hassanov zmaj koji pokreće instinkte čini ga najboljim u gradu, ali njegovo trčanje posljednjeg zmaja dovodi do njegova napada i poniženja. Zmije su zabranjene ubrzo nakon što su talibani preuzeli. Zmajevi su ono što napokon donosi Sohrab i Amir, međutim, natrag u Sjedinjene Države. Sohrab se prvi put nasmiješi budući da ga Amir i Soraya usvajaju.
  • Kao mladi momci, Hassan je oduševio slušati priču o Rostamu i Sohrabu. U priči je detaljan legendarni borac koji bori sina na bojnom polju, ali niti jedan čovjek ne zna pravi identitet druge. Rostam na kraju ubije Sohrab, a potom otkriva da je Sohrab njegov sin. Ova priča odjekuje Hassana i Amira, koji ne znaju da su braća, a Amir se sruši od Hassana uokvirivši ga za krađu. Kad Amir otkrije Hassanov identitet kasnije, Hassan je mrtav.
  • SOHRAB
  • MJEDENI ZGLOBOVI
  • Sohrab postaje simbol i pokretačka snaga za Amir u svojoj potrazi za otkupljenjem za ono što je učinio Hassanu. Dok Amir ne može spasiti Hassana i otkrije da je njihov odnos prekasno, može spasiti Sohrab iz Assefova ruku. Davanje Sohrabu priliku za novi život u Americi, a stalni i sigurni dom je način na koji Amir može nadoknaditi svoju izdašu Hassanu. Sohrab također zauzima mjesto djeteta koje Amir i Soraya nikada ne mogu imati.
  • Brass knuckles prvi put su uvedeni na početku romana kad Assef gotovo pobije Amir za druženje s Hassanom, Hazarom. Kasnije kad Amir odlazi u pomoć da spasi Sohrab iz talibana, Assef kaže da mora zaraditi Sohrabovu slobodu. Izvadio je mjedene zglobove i nastavio pobijediti Amira do smrti, dok je Amir još jednom spasio mali dječak s praćkom.

Image Attributions

More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art