Teme u Govoru u Konvenciji o Virginiji

Teme u Govoru u Konvenciji o Virginiji
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Dajte mi Slobodu ili daj mi Smrt Govor Patrick Henry Teme

Storyboard Text

  • PRIRODA PRAVOG PATRIOTIZMA
  • PRIMJER
  • NUŽNOST HRABROSTI
  • Tijekom tog vremena mnogi su razmišljali o razbijanju s Engleskom kako bi bili nemoćni. Mnogi su smatrali da netko ne želi kompromitirati da bude izdajica. Patrick Henry to govori tako što kaže da, iako on cijeni tu točku gledišta, drugi vide istu temu u drugom svjetlu. Za Henry, on vidi pozive da održi veze s domovinom da bude nematerijalno, jer vjeruje da će se spustiti da li će kolonije biti slobodne ili robovi Engleskoj ili neće.
  • Kolonisti su se bojali rata i promjena. Henry se suočava s tim strahom ispitivanjem tvrdnji da su kolonije preslabe, a zatim odbacujući ove tvrdnje. On kaže da postoje tri milijuna ljudi, naoružani svetim uzrokom slobode, što ih čini nepobjedivim. Također su trenutačno naoružani, puna snaga britanske vojske još nije na njihovim obalama. Osim toga, pronaći će snažne saveznike. Ako sada ne nađu hrabrost, njihova neodlučnost će ih voditi da ih vlada strah.
  • VAŽNOST ŽRTVE
  • IZBOR SLOBODE ILI ROPSTVA
  • Henry postavlja metode koje su kolonisti već isprobali. Svaki put su ih kralj protjerali, uvrijedili i odbacili. Henry kaže da ako kolonisti žele biti slobodni, ne mogu napustiti svoju borbu; Moraju se boriti. Borba uključuje žrtvu, ali to je za veći uzrok. Ako se ne bore, ako ne žrtvuju svoj život i svoj mir, tada će kupiti lanac ropstva.
  • Henry čini jednu stvar savršeno jasnom: nema više sive površine, nema više prostora za kompromis. Ljudi moraju "izabrati" slobodu ili ropstvo. Zbog svoje neaktivnosti, oni "odabiru" da budu robovi: Engleska će poslati svoju punu vojsku da razoružaju koloniste, a sloboda će nestati. Umjesto toga, boreći se i žrtvovanju svojih života, oni mogu "izabrati" slobodu odričući se svojih strahova od gubljenja svega što im je važno, a možda i dobivanjem nešto još važnije.

Image Attributions

More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art