The Canterbury Tales - perspektiva u "The wife of Bath's Prolog"

The Canterbury Tales - perspektiva u "The wife of Bath's Prolog"
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Geoffrey Chaucer Canterbury Priče - Perspektiva

Storyboard Text

  • Supruga Bath, Alyson, vjenčana je pet puta, a ona objašnjava kako je bila u kontroli većine ovih brakova. Ona sama vidi sebe kao stručnjaka za nevolje braka.
  • Koristi biblijske primjere, uključujući i kralja Solomona, kako bi pokazalo kako je toliko puta udana u braku pozitivna stvar. Čak je uzbuđena što susreće svog šestog muža.
  • Ona kaže da dok apostol Pavao propovijeda važnost djevičanstva, pametno ističe da netko treba stvoriti više djevica. Uostalom, Bog je rekao Adamu i Evi da budu plodonosni i množeni.
  • Alysonov peti brak, prema Jankynu, bio je za ljubav, a ne novac. Ona mu daje sve, a on joj ništa ne daje. Pokušava je kontrolirati, jer ga mlađe dobi čine nesigurnima.
  • Janekyn svake večeri čita Alysonu o zlim ženama. Konačno postaje toliko uznemirena da je stišala knjigu i udarila Jankyn. On joj udari natrag, uzrokujući da ona odjednom postane gluha u jednom uhu. Ona ga mami na nju, pretvarajući se da umire i opet ga udari.
  • To dovodi do međusobne trgovine, a Jankyn daje Alysonu svu snagu u braku. Također ga tjera da spali knjigu. Ona dobiva snagu natrag nad njezinim dostojanstvom i njezinim brakom.
More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art