Uvjeti za Hladni rat - Prostorna Utrka i Utrka Naoružanja

Uvjeti za Hladni rat - Prostorna Utrka i Utrka Naoružanja
  Copy


More Options: Make a Folding Card




Storyboard Description

Uvjeti za hladni rat - Prostorna utrka i ruka naoružanja - Koristeći grafikonu pauka, učenici stvaraju kartu riječi kako bi identificirali i objasnili glavne terminologije u definiranju i razumijevanju rata i svemirske utrke hladnog rata. To će omogućiti studentima daljnje razumijevanje koliko blizu zemlje dolaze do nuklearnog rata, kao i jačati ideju međusobno osiguranog uništavanja, to jest nuklearnog uništenja obiju zemalja ako se prvi napadnu. Studenti će moći objasniti i definirati pojmove koji produbljuju razumijevanje obje tehnološke utrke, kao i kako je unaprijedila napetosti između dviju supersila svijeta. Aktivnost će također dati vjeru sve većem tehnološkom razvoju koji i danas oblikuje naš svijet.

Storyboard Text

 • SPUTNIK I
 • SVEMIRSKU UTRKU
 • APOLLO 11
 • Sputnik I naziv je sovjetskog satelita koji je pokrenut 1959. godine. Bio je to prvi orbitirajući satelit koji je ikad pokrenuo, a Sovjeti su ga smatrali velikim uspjehom. Međutim, u vezi s Hladnim ratom, to je povećalo napetosti i strahove od sovjetskog napada i sveukupne sovjetske dominacije. Također je povećao napore Amerike na poboljšanju svemirskih programa.
 • Pojam Space Race odnosi se na napore i poboljšanja u svemirskim tehnologijama na američkoj i sovjetskoj strani. Pokretanjem povećanja financiranja i istraživanja, obje su zemlje nastojale međusobno nadmetati u utrci za prostorom. Sovjeti će postići pokretanje prvog satelita u svemir, Sputnik I.
 • Apollo 11 bio je svemirska misija koju su proveli Sjedinjene Države, učinkovito stavljajući prvo čovjeka na Mjesec. Pokrenut 20. srpnja 1969., slijetanje na Mjesecu bilo je vidljivo kao vrh svemirske utrke. Međutim, to je, međutim, dovelo do detente ili mirnog vremena između Sovjeta i SAD-a u smislu njihovih odnosa.
 • NUKLEARNO ORUŽJE
 • KARTA RIJEČI: UTRKA SVEMIRSKIH I ORUŽJA
 • UTRKE NAORUŽANJA
 • ICBM
 • Nuklearno oružje djeluje izvan nuklearnih reakcija i smatra se oružjem za masovno uništenje. SAD su 1945. iskrcale dvije nuklearne atomske bombe na Japan, a SAD i Sovjetski Savez imali su za cilj zalihe i stvoriti što više razornih oružja što je više moguće. To je, međutim, dovelo do realizacije međusobno sigurnih razaranja.
 • Utrka naoružanja odnosi se na napore kako Sovjetskog Saveza tako i Sjedinjenih Država da povećaju i unapređuju svoje ruke. Konkretno, to je bila rasa nuklearnog naoružanja koja je definirala Hladni rat. Utrka u povećanju oružja dovela je do još više napetosti i straha od nuklearnih napada i prijetnji dviju država.
 • "ICBMs" je akronim koji se koristi za opisivanje interkontinentalnih balističkih raketa, ili projektila koji se mogu pokrenuti između jednog kontinenta i drugog. Ove vrste oružja pomogle su povećati strah, kao i guranje oba Sovjeta i Amerikanaca kako bi povećali svoju obranu i oružje.

Image Attributions

More Storyboards By hr-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art