5 Ws poszter

5 Ws poszter

Storyboard Description

5 Ws összesített poszter

Storyboard Text

  • WHO A Titanicnak gazdag, első osztályú hírességektől, harmadik osztályú utazókig voltak utasai, akik csak 20 dollárt fizettek egy jegyért. John Jacob Aster IV-t a hajó leggazdagabb utasaként ismerték. Több mint 87 millió dollár értékű amerikai üzletember volt; a hajón halt meg. Molly Brown amerikai társasági ember, aki gazdagságot szerzett férjével a bányászati üzletágban, arról ismert, hogy nem hajlandó azonnal beszállni egy mentőcsónakba, és másoknak segített biztonságba jutni. Végül mentőcsónakra szállt és életben maradt. Amíg a hajó süllyedt, nyolc másodosztályban utazó zenészre mindig emlékezni fogunk bátorságukról: nyugtató zenét játszottak, miközben káosz alakult ki körülöttük, és soha nem mozdultak, amikor a hajó velük süllyedt.
  • MIT A Titanic luxushajó volt, amely 1912. április 10-én kezdte meg első útját. Több mint 2000 utasa és körülbelül 900 személyzeti tagja volt. Gőzerővel működtetve 882 láb hosszú, több mint 100 láb magas és 10 szintes volt. Óriási mérete és erős kialakítása miatt "elsüllyedhetetlen hajónak" hívták. A hajó nagyon elegáns volt, és bálteremmel, tornateremmel, fodrászattal, medencével és nagyon díszes szobákkal rendelkezett az első osztály számára. Április 14-én éjszaka a Titanic hatalmas jéghegybe ütközött, és végül 3 órával később, április 15-én a kora órákban elsüllyedt. Sok ember életét vesztette.
  • AHOL A Titanic az angliai Southamptonból indult, és az Atlanti-óceánon haladt át, miután néhány kikötőben megállt, hogy több utast vegyen fel. Célja az amerikai New York-i város volt. A hajó elsüllyedésének pontos helyét csak 1985-ben fedezték fel, amikor Newfoundland partjainál találták meg.
  • Az RMS Titanic
  • MIKOR A Titanic 1912. április 10-én vette kezdetét első útjára. Az út kezdete gördülékeny volt, amíg a hajó április 14-én késő este egy jéghegynek ütközött. Körülbelül 3 óra lassú süllyedés után a hajó felére pattant és április 15-én hajnali 2 óra 20 perckor az óceán fenekére süllyedt.
  • MIÉRT A Titanic elsüllyedése szörnyű tragédia volt. Annak ellenére, hogy minden erőfeszítést megtett a hajó elterelésére a hatalmas jéghegyről, a hajó oldala a felszín alá csapódott. Sokan úgy vélik, hogy a hajó túl gyorsan haladt, és a sűrű köd miatt a jéghegyet nem lehetett időben látni. A jéghegy lekaparta a hajó oldalát, és hat lyukat hasított el csupán 12-13 négyzetméteres területen. Bár a hajón 32 mentőcsónak számára volt hely, csak 20 volt; nem akarták, hogy a mentőcsónakok túl sok helyet foglaljanak el, és nem tartották őket fontosnak egy "elsüllyedhetetlen hajón". Nem csak az összes utas számára nem volt elegendő mentőcsónak, a használt hajókat sem töltötték be teljesen. A Titanic fedélzetén csak 706 ember maradt életben, ami azt jelenti, hogy több mint 1200 ember nem.
  • A Titanic tervezett útja
Over 25 Million Storyboards Created
Storyboard That Family