A Története a Holokauszt - a Holokauszt Áldozataira: Primo Levy

A Története a Holokauszt - a Holokauszt Áldozataira: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

A holokauszt történetének tanulsága-tervek a holokauszt áldozatai: Primo Levy - Élet a koncentrációs táborokban

Storyboard Text

  • Levi Primo. Túlélési Auschwitzban. SL: Collier Macmillan, 1986 Print.
  • „Azt elfogták a fasiszta milícia december 13-án 1943 voltam huszonnégy, kevés bölcsességgel, nincs tapasztalat, és egy határozott tendencia - ösztönzik az élet szegregáció kényszerített rám az előző négy évben a faji törvények - - élni egy irreális világ a saját, a világ által lakott civilizált derékszögű fantomok, őszinte férfi és női barátságok vértelen. I termesztett mérsékelt és elvont értelemben a lázadás.”
  • „Abban a pillanatban az én érkezés, hogy van, a végén 1944 januárjában volt körülbelül százötven olasz zsidók a táborba, de néhány héten belül számuk emelkedett több mint hatszáz. A legtöbb esetben ezek állt egész családokat elfogott a fasiszták vagy nácik révén gondatlanság vagy azt követően titkos vádakat. néhány adták magukat akár spontán, csökkent kétségbeesés a csavargó életet, vagy azért, mert hiányzott az eszközöket a túlélésre, vagy hogy elkerüljük elválasztás a rögzített kapcsolatban vagy akár - abszurd módon - „hogy összhangban a törvénnyel.” voltak mintegy száz jugoszláv katonai internáltak és néhány más idegenek, akik politikailag gyanús.”
  • „Kevesebb, mint tíz perc alatt az összes fit férfi gyűjtötte össze egy csoportban. Mi történt a többiekkel, hogy a nők, a gyermekek, az öregek, sikerült létrehozni sem akkor, sem később nem: az éjszaka elnyelte őket , tisztán és egyszerűen. ... tudjuk, hogy a mi konvoj nem több, mint kilencvenhat férfiak és huszonkilenc nő lépett az egyes táborok Monowitzban-Buna és Birkenau, és az összes többi, több mint ötszáz száma , nem egy volt élő két nappal később. ... és hogy később az egyszerűbb módszert gyakran alkalmazzák pusztán megnyitása mind az ajtók a kocsi figyelmeztetés nélkül, vagy utasításokat az újonnan érkezők. Azok, akik véletlenül lemászott az egyik oldalon a konvoj lépett be a táborba, a többiek mentek a gázkamrába.”
  • „Dawn jött hozzánk, mint egy áruló; úgy tűnt, mintha az új nap felkelt szövetségeseként ellenségeink, hogy segítse a mi pusztulástól.”
  • „Még ezen a helyen egy képes túlélni, és ezért meg kell szeretné, hogy túlélje, hogy elmondja a történetet, hogy tanúságot; és hogy a túléléshez meg kell kényszeríteni magunkat, hogy mentse, legalább a csontváz, az állványzat, a forma a civilizáció. Mi rabszolgák, megfosztva minden joga, kitéve minden sértést, biztos halálra ítélve, de még mindig rendelkeznek egy teljesítmény, és meg kell védeni minden erőnket mert az utolsó - a megtagadás a beleegyezését.”
More Storyboards By hu-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store