Hidegháború Feltételek - A Space Race és a Fegyverkezési Verseny

Hidegháború Feltételek - A Space Race és a Fegyverkezési Verseny
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Hidegháború Feltételek - A Space Race és a fegyverkezési verseny - Egy pók grafikon, a diákok létre szót térkép azonosítani, és bemutatják a főbb terminológia meghatározása és megértése a karok és űrverseny a hidegháború. Ez lehetővé teszi, hogy a diákok jobban megértsék, milyen közel országokból jött nukleáris háború, valamint erősítik az elképzelést, a kölcsönösen biztosított megsemmisítés, azaz a nukleáris pusztítás mindkét ország, ha valaki először támadni. A hallgatók képesek lesznek elmagyarázni és meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mélyebb megértése mind a technológiai versenyt, valamint azt, hogy hogyan tovább növeli a feszültséget a két szuperhatalom a világon. Az aktivitás is ad hitelt, hogy az egyre bővülő technológiai fejlesztéseket, amelyek továbbra is formálja a mai világban.

Storyboard Text

 • SZPUTNYIK
 • ŰRVERSENY
 • APOLLO 11
 • Szputnyik a neve a szovjet műhold indult 1959-ben volt az első keringő műhold valaha indított, és tartották egy nagy eredmény a szovjetek. Viszonyítva azonban a hidegháború emelkedett feszültségek és félelmek egy szovjet támadás és az általános szovjet uralom. Ugyancsak nőtt az amerikai erőfeszítéseket, hogy javítsa programjai.
 • A kifejezés űrverseny utal az erőfeszítéseket és javítását űrtechnológiákkal mind az amerikai és a szovjet oldalon. Kezdeményezésével megnövekedett finanszírozási és kutatás, mindkét ország törekedett, hogy ki-do egymást a verseny helyet. A szovjetek elérni indít az első műhold az űrbe, a Szputnyik I.
 • Apollo 11 volt a tér által vezetett misszió az Egyesült Államokban, és ezzel gyakorlatilag az első ember a Holdon. Indított július 20-án, 1969-ben a leszállás a Holdon tartotta a csúcsot az űrverseny. Ez azonban azt is, hozott enyhülést, vagy a békés idők között a szovjetek és az Egyesült Államok szempontjából a kapcsolatok.
 • NUKLEÁRIS FEGYVEREK
 • SZÓ TÉRKÉP: A TÉR ÉS FEGYVERKEZÉSI VERSENY
 • FEGYVERKEZÉSI VERSENY
 • ICBMS
 • A nukleáris fegyverek működnek ki a nukleáris reakciók, melyek alapján a tömegpusztító fegyverek. Az amerikai esett két nukleáris atombombát Japánra, 1945-ben és az Egyesült Államok és Szovjetunió célja, hogy a készletek és hozzon létre annyi pusztító fegyverek lehetséges. Ez azonban azt is, vezetett a megvalósításához kölcsönösen biztosított megsemmisítés.
 • Az Arms Race utal azokra az erőfeszítésekre, mind a Szovjetunió és az Egyesült Államokat, hogy növeljék, és előre, a fegyvert. Különösen ez volt a verseny a nukleáris fegyverek, hogy meghatározta a hidegháború. A verseny egyre nagyobb karok vezetett tovább a feszültséget, és a félelem, a nukleáris támadások és fenyegetések a két nemzet között.
 • „ICBM” betűszó leírására használt interkontinentális ballisztikus rakéták, illetve rakéták indíthatnának egytől kontinens és a másik. Az ilyen típusú fegyverek segített növelni a félelem, valamint kitolja mind a szovjetek és az amerikaiak, hogy növeljék a védelmet és a fegyverek.

Image Attributions

More Storyboards By hu-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art