Ősi India Bio

Ősi India Bio

Storyboard Description

Készítsen életrajzot egy fontos személyről vagy eseményről az ókori India idején!

Storyboard Text

  • Korai élet és királlyá válás Ashoka nagyapja, Chandragupta Maurya szerény kezdetekből származott, mielőtt megdöntötte az indiai Nanda Birodalmat és létrehozta a Mauryan Birodalmat. Ez a birodalom kibővült, és az ókori India legnagyobb birodalmává vált. Ez magában foglalta a mai India, Banglades, Nepál, Pakisztán és Afganisztán nagy részét, amelyet akkoriban a görögök irányítottak. Chandragupta trónját fiának, Bindusarának adta, aki ie 297-től az ie 272-es haláláig uralkodott. Ashoka apja halálakor nem állt a trónon. Viszont testvérétől megragadta a hatalmat, és négy évig tartó véres polgárháború következett. Ashoka megölte uralmának minden ellenzékét. Ie 268-ban lett király. Kegyetlensége elnyerte a heves Ashoka nevet.
  • Nagy Ashoka király Mauryan Birodalom (Ie. 268. - ie. 232.)
  • Nagy Ashoka Ashoka uralma alatt virágzott az építészet. Kőszobrok készültek, legismertebb az oroszlán főváros Sarnathban. Kórházakat, botanikus kerteket, utakat, kutakat és egyéb hasznos infrastruktúrákat épített birodalmában. Bár seregeit már nem használta hódításra, a meghódított földterületek egyikét sem adta vissza, és továbbra is nagy sereget tartott, szigorú törvényekkel rendelkezett, rabszolgaságot és kivégzéseket engedélyezett.
  • Áttérés buddhizmusra és Ashoka edikciói Kalinga meghódítása után Ashoka megváltoztatta a módját, elutasította az erőszakot és magáévá tette a buddhizmust. Elősegítette a béke, a szeretet és az erőszakmentesség tételeit, tiszteletben tartva minden élőlényt. Még vegetáriánus is lett, és betiltotta az állatkínzást. Ashoka azzal terjesztette az üzenetét, hogy parancsolatokat faragtak és helyeztek el Birodalmában. A rendeletek utasították népét arra, hogyan kell mindenki iránti kedvességgel, tisztelettel és toleranciával élni.
  • Örökség Ashoka halála után ie 232-ben a Mauryan Birodalom hanyatlásnak indult. Nagy Ašokát ma is tisztelik Indiában. Uralkodásának szimbólumai mindenütt megtalálhatók, például a törvény kereke (az Ashoka csakra) az indiai zászlón és A Lions a Sarnath pénz (rúpia). Ashokára emlékeznek arról, hogy a békéhez fordult, egyesítette Indiát, és a buddhizmust terjesztette Indiában és külföldön egyaránt.
  • Heves Ashoka A Míg a Mauryan Birodalom már hatalmas volt. Ashoka újabb területeket akart meghódítani, és ezt erőszakosan tette. A délkelet-indiai Kalinga, amely erőforrásokban és az Indiai-óceán mentén található kereskedelmi kikötőkben gazdag, egy ilyen hódítás volt. Ie 261-ben Ashoka elküldte seregeit Kalinga meghódítására. A Mauryan hadsereg korának legnagyobb hadereje volt, 600 000 gyalogos katonával, 30 000 lovassággal és 9000 elefánttal! A kalingánokat mintegy 100 000 halottal összetörték és 150 000-en foglyul ejtették őket. Amikor meglátta az általa okozott pusztítást, Heves Ashoka meggondolta magát.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family