"Ik heb een Droom" Ethos, Pathos, en Logos

"Ik heb een Droom" Ethos, Pathos, en Logos
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

I Have a Dream Ethos Pathos Logos

Storyboard Text

  • ETHOS
  • "Ik heb een droom dat mijn vier kleine kinderen op een dag zullen leven in een land waar ze niet zullen worden beoordeeld door de kleur van hun huid, maar door de inhoud van hun karakter."
  • PATHOS
  • "Vijf score jaar geleden een grote Amerikaanse, in wiens symbolische schaduw wij staan ​​vandaag ondertekende de Emancipation Proclamation. Dit gedenkwaardige decreet is een groot baken licht van de hoop dat miljoenen negerslaven die waren in de vlammen van verwelking onrecht. Het kwam als een vreugdevolle zonsopgang om de lange nacht van hun gevangenschap te beëindigen. Maar 100 jaar later de neger nog steeds niet vrij. "
  • "De wonderbaarlijke nieuwe strijdlust die de neger gemeenschap moet ons niet toe leiden dat alle blanke mensen te wantrouwen, want velen van onze blanke broeders, zoals blijkt uit hun aanwezigheid hier vandaag heeft overspoeld, zijn tot het besef gekomen dat hun lot up is verbonden met ons lot. Ze zijn gekomen om te beseffen dat hun vrijheid onlosmakelijk is gebonden aan onze vrijheid. We kunnen niet alleen lopen. "
  • LOGOS
  • Koning verbindt met zijn leden van het publiek, niet alleen als een medemens van kleur, maar als een ouder van kinderen die hij hoopt zal een betere wereld nu erven vanwege zijn acties in de burgerrechtenbeweging.
  • Koning herinnert het publiek van de hoop dat ze allemaal ooit had dat de vrijheid zou komen met het einde van de slavernij; Maar dan herinnert hij hen dat het is al 100 jaar en ze zijn nog steeds geen vrije mannen en vrouwen in Amerika. Koning wijst op het contrast tussen verwachtingen en realiteit door te wijzen op de ernstige onrechtvaardigheid die in 100 jaar niets heeft echt opgelost.
  • Ondanks de verhoogde emoties, koning herinnert de drukte dat terwijl witte geïnstitutionaliseerd racisme is de vijand, ze hebben veel bondgenoten die het belang van hun strijd te realiseren, en ze staan ​​met hen tegen dit onrecht.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art