Allegorie in Dr. Jekyll en Mr. Hyde

Allegorie in Dr. Jekyll en Mr. Hyde
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Allegorie in Dr. Jekyll en Mr. Hyde Storyboard

Storyboard Text

 • DE DEUR
 • BOEK
 • Allegorische ZIN
 • Edward Hyde
 • Het vreemde deur die leidt uit de achterkant van het huis van Dr. Jekyll's steekt uit op een vreemde hoek. Het is donker en er is geen bel of klopper. Het gebouw zelf ziet er verwaarloosd en smerige. Het lijkt niet op zijn plaats in de chique wijk, omdat het lijkt alsof het was ooit een plek waar vaag mensen gebruikt om rond te hangen.
 • De deur zelf is een middel voor het Hyde te betreden en verlaten het Jekyll residentie ongehinderd. Het geeft Jekyll de ultieme vrijheid om zijn innerlijke kwaad en vrijheid omarmen. Voor mensen van het Victoriaanse tijdperk, deze deur (en de sleutel) staat voor de vrijheid die ze zelf zouden kunnen hebben als ze in staat waren om een ​​andere identiteit aan te trekken. Ze zouden niet moeten verantwoording afleggen aan iedereen die zal worden gehouden, en ze in staat om de 'zonden' van het leven vrij te ervaren van schuld zou zijn.
 • Edward Hyde is een kleine man met een snoer, harige handen, en een bijna vervormde blik over zijn gezicht, zelfs zonder een duidelijke misvorming. Hij slaat zowel afgrijzen en haat in de harten en de diepste diepten van de zielen van mensen als ze hem zien. Hij maakt mensen willen hem te vermoorden omdat hij zo afstotelijk.
 • In het Victoriaanse tijdperk, Edward Hyde is de ultieme vrijheid. Hij is in staat om het taboe te ervaren, en opzij te gooien reputatie. Voor hedendaagse lezers, Hyde is de id, zoals door Freud: het instinct die altijd worden onderdrukt door de super-ego. Hyde is de donkere kant van de menselijke natuur dat we werken elke dag te controleren, en wel eens af hoe het zou zijn om los te laten. Sommigen hebben ook geponeerd Jekyll's onvermogen om zijn wens om Hyde weerspiegelt de strijd van verslaving onder controle te krijgen.
 • DR. HENRY JEKYLL
 • Dr. Jekyll is een gerespecteerd man in Londen: zeer rijk, en zeer briljant. Zijn werk in de wetenschappen voor vele jaren werd aangekondigd, totdat hij begon te verdiepen in experimenten van de menselijke vergankelijkheid. Zijn verlangen om zijn reputatie en zijn angst voor straf voor zijn daden te behouden vraagt ​​hem om te proberen Hyde onder controle te houden. Hij geniet van het leven van het zijn een dierbare vriend en arts, maar uiteindelijk is verveeld door zijn verplichtingen. De verleidingen van ultieme verlaat te groot geworden.
 • Dr. Jekyll is het Victoriaanse man: goedbedoelde, gewijd aan zijn werk, na zijn verplichtingen, gerespecteerde in zijn gemeenschap. Hij is de man die vele streven om met het oog op een goed leven met relatief weinig grote onderbrekingen. Maar hij is ook een strijd man, die regelmatig worstelt met de andere kant ligt hij binnen kent. Voor de moderne lezer, hij is een persoon die we willen zijn zoals, maar we kunnen ook inleven in zijn confliction verveling.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art