Amerikaanse Territoriale Expansie - Florida Acquisities

Amerikaanse Territoriale Expansie - Florida Acquisities
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Amerikaanse territoriale expansie - Met behulp van een traditionele storyboard, zullen de studenten in staat zijn om te definiëren en de belangrijkste elementen van de manier waarop de Verenigde Staten verworven Florida verklaren. Door het identificeren van de belangrijkste cijfers, gebeurtenissen, conflicten, en landen die betrokken zijn, kunnen de studenten de controverse van de Florida acquisities te schetsen. Als conflicten ontstaan ​​tussen een verzwakt Spanje en de Verenigde Staten, Florida werd al snel een integraal onderdeel van de Amerikaanse territoriale uitbreidingen. Daarnaast was Florida ook een vroege test in de buitenlandse betrekkingen voor de jonge Verenigde Staten, maar ook een morele en ethische toets in termen van hun betrekkingen met de inheemse bevolking. De traditionele bestuur helpt ook schilderen een analyse van de geschiedenis van het gebied en de vroege Amerikaanse historische figuren.

Storyboard Text

 • MAJOR CIJFERS
 • VERDRAGEN
 • VS krijgt Florida Spanje krijgt Texas
 • NATIONS BETROKKEN
 • Veel cijfers werden betrokken bij de overname van zowel Oost en West Florida. President James Monroe leidde de lading, samen met minister van Buitenlandse Zaken John Quincy Adams. Algemeen Andrew Jackson het hoofd van de militaire invasie en de politie van het gebied. Voor Spanje, Don Louis de Onis een ontmoeting met Amerikaanse leiders in Washington op het grondgebied van Florida te bespreken.
 • CONFLICTEN
 • Naar Florida te verwerven, de Verenigde Staten en Spanje overeengekomen om termen in wat bekend werd als het Adams-Onis Verdrag werd, in 1819. Het werd in 1821 geratificeerd als de Transcontinental Verdrag ondertekend. Voor de VS, het verdrag gaf hen de controle over Oost en West Florida. Spanje verloor alle controle over het grondgebied van Florida, maar ontving $ 5 miljoen in schade, evenals soevereiniteit over Texas.
 • AMERICAN GAINS
 • De overdracht van een Florida plaatsgevonden tussen de Verenigde Staten en Spanje. Spanje was terughoudend op te geven controle over Florida, omdat zij ernstig waren verzwakt door de oorlog met Frankrijk en keizer Napoleon Bonaparte.
 • BETEKENIS
 • Florida is nu een Amerikaanse bezit!
 • Verschillende conflicten bestaan ​​rond de overname van Florida. Amerikaanse kolonisten werden in opstand tegen de Spaanse regering in West-Florida, waarbij de onafhankelijkheid en de trouw aan de VS Bovendien, General Andrew Jackson maakte controversiële invallen en aanvallen tegen de Seminoles en ontsnapte slaven, het beschuldigen van Spanje voor het niet beheersen van de inheemse bevolking.
 • Amerika opgedaan zowel Oost en West Florida van Spanje door de Adams-Onis Verdrag van 1819. Door het verkrijgen van Florida, de VS gecontroleerde het geheel van de Atlantische kust en hun grondgebied tussen Louisiana en Florida verbonden gedurende de Golf van Mexico.
 • De Florida acquisities betekende Amerika's vermogen om buitenlandse kwesties op te lossen en nemen een sterke positie om hun territoriale doelen te bereiken. De overname zou ook de weg geëffend voor de gespannen relaties met de inheemse bevolking voor de komende jaren, in het bijzonder tijdens het presidentschap van Andrew Jackson.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art