Voorbeeld Biografie van het Oude India

Voorbeeld Biografie van het Oude India

Storyboard Description

Maak een biografie van een belangrijk persoon of evenement in de tijd van het oude India!

Storyboard Text

  • Het vroege leven en koning worden Ashoka's grootvader, Chandragupta Maurya, kwam van een bescheiden begin voordat hij het Nanda-rijk in India omver wierp en het Mauryan- rijk creëerde. Dit rijk groeide uit tot het grootste rijk in het oude India. Het omvatte het grootste deel van het hedendaagse India, Bangladesh, Nepal, Pakistan en Afghanistan, dat in die tijd werd gecontroleerd door de Grieken. Chandragupta gaf zijn troon aan zijn zoon, Bindusara, die regeerde van 297 BCE tot aan zijn dood in 272 BCE. Ashoka stond niet in de rij voor de troon toen zijn vader stierf. Hij greep echter de macht van zijn broer en er volgde een vier jaar durende bloedige burgeroorlog. Ashoka doodde alle tegenstand tegen zijn bewind. Hij werd koning in 268 vGT. Zijn meedogenloosheid leverde hem de naam Ashoka the Fierce op.
  • Koning Ashoka de Grote Mauryan Empire (Regeerde 268 BCE - 232 BCE)
  • Ashoka de Grote Architectuur bloeide onder de heerschappij van Ashoka. Er werden stenen sculpturen gemaakt, de beroemdste is de leeuwenhoofdstad in Sarnath. Hij bouwde ziekenhuizen, botanische tuinen, wegen, putten en andere nuttige infrastructuur in zijn rijk. Hoewel hij zijn legers niet langer gebruikte om te veroveren, keerde hij niets terug van het land dat hij veroverde en hield hij nog steeds een groot leger, had hij strikte wetten en stond hij slavernij en executies toe.
  • Omzetten naar het boeddhisme en Ashoka's plakkaten Na de verovering van Kalinga veranderde Ashoka zijn wegen, verwierp geweld en omarmde hij het boeddhisme. Hij promootte de principes van vrede, liefde en geweldloosheid, met respect voor alle levende wezens. Hij werd zelfs vegetariër en verbood dierenmishandeling. Ashoka verspreidde zijn boodschap door edicten te laten uithakken en plaatsen in zijn rijk. De edicten leerden zijn volk hoe ze met vriendelijkheid, respect en tolerantie voor iedereen moesten leven.
  • Legacy Na de dood van Ashoka in 232 vGT raakte het Mauryan-rijk in verval. Ashoka de Grote wordt nog steeds geëerd in India. Symbolen van zijn heerschappij zijn overal, zoals het Wiel van de Wet (de Ashoka Chakra) op de Indiase vlag en de leeuwen in Sarnath op geld (roepies). Ashoka wordt herinnerd omdat hij zich tot vrede wendde, India verenigde en het boeddhisme in India en daarbuiten verspreidde.
  • Ashoka de Fierce ​ Terwijl het Mauryan-rijk al enorm was. Ashoka wilde meer territorium veroveren, en dat deed hij met geweld. Kalinga in Zuidoost-India, rijk aan grondstoffen en handelshavens langs de Indische Oceaan, was zo'n verovering. In 261 vGT stuurde Ashoka zijn legers om Kalinga te veroveren. Het Mauryan-leger was de grootste strijdmacht van zijn tijd met 600.000 voetsoldaten, 30.000 cavalerie en 9.000 oorlogsolifanten! De Kalingans werden verpletterd met ongeveer 100.000 doden en 150.000 gevangengenomen. Toen hij de verwoesting zag die hij had aangericht, veranderde Ashoka the Fierce van gedachten.
Over 25 Million Storyboards Created
Storyboard That Family