Cold War Voorwaarden - The Space Race en de Wapenwedloop

Cold War Voorwaarden - The Space Race en de Wapenwedloop
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Cold War Voorwaarden - The Space Race en de wapenwedloop - Met behulp van een spin grafiek, hebben leerlingen een woord kaart te identificeren en bij het bepalen en begrijpen van de armen en de ruimte race van de Koude Oorlog verklaren de belangrijkste terminologieën. Hierdoor kunnen studenten om verder te begrijpen hoe dicht de landen kwamen tot een nucleaire oorlog, evenals versterking van het idee van Mutual Assured Destruction, dat wil zeggen, de nucleaire vernietiging van beide landen als men eerst aan te vallen. Studenten zullen in staat zijn om uit te leggen en de termen die het begrip van zowel technologische races te verdiepen, maar ook hoe het bevorderde de spanningen tussen de twee grootmachten van de wereld te definiëren. De activiteit zal ook geloof te hechten aan de steeds groeiende technologische ontwikkelingen die blijven onze wereld vorm te geven vandaag.

Storyboard Text

 • SPUTNIK I
 • RUIMTE RACE
 • Apollo 11
 • Spoetnik I is de naam van de Sovjet-satelliet gelanceerd in 1959. Het was de eerste baan satelliet ooit gelanceerd, en werd beschouwd als een grote prestatie door de Sovjets. Echter, ten opzichte van de Koude Oorlog, is toegenomen spanningen en angsten van een Sovjet-aanval en de algehele Sovjet-overheersing. Het vergroot ook de Amerika's inspanningen om zijn ruimteprogramma's te verbeteren.
 • De term Space Race verwijst naar de inspanningen en verbeteringen in de ruimte technologieën op zowel de VS en de Sovjet-kanten. Door het initiëren van meer middelen en onderzoek, beide landen getracht out-doen elkaar in de race om de ruimte. De Sovjets zouden bereiken de lancering van de eerste satelliet in de ruimte, Sputnik I.
 • Apollo 11 was de ruimtemissie uitgevoerd door de Verenigde Staten, effectief waardoor de eerste man op de maan. Gelanceerd op 20 juli 1969, de landing op de maan werd gezien als het hoogtepunt van de ruimte race. Ook bracht echter over detente of vreedzame tijden tussen de Sovjets en de VS in termen van hun relaties.
 • ATOOMWAPENS
 • Woordkaart: de Ruimte en de Wapenwedloop
 • WAPENWEDLOOP
 • ICBM's
 • Kernwapens functioneren off van kernreacties, en worden beschouwd als massavernietigingswapens. De Amerikaanse liet twee nucleaire atoombommen op Japan in 1945, en zowel de VS en de Sovjet-Unie gericht op voorraadbeheer en maak zo veel verwoestende wapens mogelijk. Dit echter ook geleid tot de realisatie van wederzijds verzekerde vernietiging.
 • De wapenwedloop verwijst naar de inspanningen van zowel de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten te verhogen, en vooruit, hun armen. In het bijzonder was het een race van nucleaire wapens die de Koude Oorlog gedefinieerd. De race in het verhogen van wapens leidde tot nog meer spanning en angst, van de nucleaire aanvallen en bedreigingen tussen de twee naties.
 • "ICBM's" is de afkorting gebruikt om intercontinentale ballistische raketten, of raketten die kunnen worden gestart tussen het ene continent en een ander te beschrijven. Deze types van wapens geholpen te verhogen angst, evenals duwt door zowel de Sovjets en de Amerikanen om hun verdediging en wapens te verhogen.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art