Conflict in King Lear

Conflict in King Lear
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Literaire Conflict in King Lear

Storyboard Text

  • MAN vs MAN
  • Goneril en Regan worden initieel verbonden met elkaar om zo veel macht te krijgen mogelijk; echter, zodra Edmund in beeld komt, rijdt hij een wig tussen de zusters. Als gevolg van zijn verpanding zijn liefde aan zowel vrouwen, Goneril vergiftigt Regan. Eenmaal Regan sterft, en Goneril's echtgenoot Albany onthult dat hij weet heeft van haar verraad, ze doodt zichzelf.
  • MAN vs SAMENLEVING
  • MAN vs ZELF
  • King Lear beseft dat hij een fout heeft gemaakt bij het verlenen van zijn koninkrijk en bevoegdheden om Goneril en Regan, terwijl volledig disinheriting Cordelia. Hij is zo droefheid geslagen door deze grove fout die geleidelijk verliest contact met de werkelijkheid, zijn verstand alleen hersteld wanneer Cordelia neemt hem in.
  • MAN vs NATURE
  • Edmund, als een onwettige zoon, heeft geen aanspraak maken op een van de gronden of eigendom van zijn vader. Hij heeft niet het gevoel dat het eerlijk is dat hij minder alleen maar omdat zijn vader had een affaire krijgt. Echter, omdat de wetten van de nobele samenleving dicteren dat onwettige kinderen zijn juridisch niet in aanmerking komen voor een erfenis ontvangen door hun geboorterecht, Edmund wil dit veranderen door zijn vader te draaien tegen zijn wettige zoon, Edgar.
  • Toen koning Lear beseft de ernstige fout die hij heeft gemaakt door toe te vertrouwen Goneril en Regan met kracht, wordt deze innerlijke onrust weerspiegeld in de razende storm die over de nacht neemt. De storm bedreigt de gezondheid van Lear's als hij staat buiten, scheuren zijn haar en huilen in wanhoop.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art