De Franse en Indische Oorlog, 1754-1763

De Franse en Indische Oorlog, 1754-1763
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

De Franse en Indische Oorlog | Oorzaken van de Amerikaanse Revolutie Lesplannen | US History

Storyboard Text

  • EVENEMENTEN
  • EFFECTEN
  • Groot-Brittannië en Frankrijk beweerde controle over grote delen van de Noord-Amerikaanse continent. Groot-Brittannië in de eerste plaats controleerde de kustlijn als Frankrijk keek verder landinwaarts. Beide landen al snel begon te twisten wie controleert waar, zoals hun koloniale grenzen en aanspraken viel in onenigheid.
  • Deze meningsverschillen uiteindelijk markeerde het begin van de Franse en Indische Oorlog. In het bijzonder de Britse kolonisten ondernam een ​​mislukte poging om een ​​Franse fort te grijpen op de vorken van de rivier de Ohio in 1754. Groot-Brittannië toen begon haar campagne tegen de Fransen en hun bondgenoten om de controle over het binnenland regio's van Noord-Amerika.
  • Groot-Brittannië zag de noodzaak en de mogelijkheid om hun kolonies te verenigen in hun strijd tegen de Native Amerikaanse en Franse troepen. Ze moesten om de kolonisten om samen te komen en hun territorium en claims te verdedigen als een verenigd front.
  • Convergerende in Albany, New York, koloniale leiders uit verschillende kolonies bijeen om hun potentieel verenigd front te bespreken. Benjamin Franklin leidde de discussie voorstellen wat bekend staat als de Albany Plan van de Unie voor het creëren van een raad van de koloniale leiders om te helpen bepalen de oorlog. Zij heeft niet de koloniale goedkeuring te verkrijgen, en Groot-Brittannië stagneerde in de eerste fase van de oorlog.
  • In 1758, de Britse troepen begonnen aan de Franse en Indiaanse troepen overweldigen. Met deze, de Iroquois overgeschakeld hun trouw aan de Britse, en begon de strijd tegen de Fransen. In 1759, Groot-Brittannië binnengevallen Nieuw-Frankrijk en veroverde de stad van Quebec, een belangrijk keerpunt in de oorlog.
  • Met de val van Quebec en de verdere overwinningen, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje (Frankrijk bondgenoot) bijeen om het Verdrag van Parijs te ondertekenen in 1763, effectief het beëindigen van de Franse en Indische Oorlog. Frankrijk overeengekomen om al zijn Noord-Amerikaanse vorderingen overgeven, evenals zijn land ten oosten van de Mississippi. Groot-Brittannië had de oorlog gewonnen en haar doelstellingen bereikt.
  • Ondanks de overwinning, de oorlog sterk gespannen relaties tussen de Britten en de kolonisten. Ze hadden hard gevochten, en deed dat in loyaliteit aan het Britse Rijk. Door middel van oorlog, hadden ze hielpen de Britten het bereiken van hun koloniale doelstellingen in het verslaan van Frankrijk.
  • De Britten zagen zichzelf als beschermers van de kolonisten, alsof kolonisten niet genoeg had gedaan. De kolonisten, aan de andere kant, waren geschokt hoe zwak het Britse leger was. Bovendien, de kolonisten voelde alsof het was nu hun recht om uit te breiden in de nieuw verworven gebieden en bloeien. De Britten, echter, voelde anders.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art