De Geschiedenis van de Holocaust - Het Leven in Auschwitz

De Geschiedenis van de Holocaust - Het Leven in Auschwitz
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

De geschiedenis van de Holocaust - Leven in Auschwitz - Het leven in de concentratiekampen

Storyboard Text

 • 1. SELECTIEPROCES
 • 2. ARRIVING AT AUSCHWITZ
 • 3. LEVENSOMSTANDIGHEDEN
 • Het selectieproces waarbij joden en andere etnische groepen werden genomen om de concentratie / vernietigingskampen begonnen met de identificatie. Joden, zigeuners, vijanden van het nazi-regime, krijgsgevangenen, en anderen werden geïdentificeerd en gedwongen op treinen die hen aan een verscheidenheid van de kampen, waarvan één Auschwitz gebracht. In totaal werden meer dan 1,3 miljoen mensen gedeporteerd naar Auschwitz, en van hen, 1,1 miljoen werden vermoord.
 • 4. ARBEID / ROUTINEMATIGE
 • Gedeporteerden kwamen in Auschwitz meestal met de trein. Verschillende treinen aangekomen dag, te beginnen in 1942. In 1944, titels werden direct naar het kamp gelegd om het transport van 440.000 Hongaarse Joden te ondersteunen. Bij aankomst werden ze gedwongen de treinen, waarbij alle bezittingen achter. Onmiddellijk werden de gevangenen geïdentificeerd als in staat zijn of niet in staat is. Als ze te zwak werden geacht, werden ze onmiddellijk naar hun dood.
 • 5. STRAFFEN / OVERTREDINGEN
 • Gevangenen die de eerste selectie overleefden werden gedwongen om deplorabele levensomstandigheden verduren. Ze werden toegewezen aan houten barakken, waar tot een paar honderd gevangenen zouden worden gehuisvest. Er was weinig bescherming tegen de natuurlijke elementen, en kazernes in het algemeen bevatte twee kleine kachels voor warmte, en geen ramen. Sanitatie was in wezen non-existent, en gevangenen werden gedwongen om de weinig beschikbare middelen alledaagse sanitaire functies uit te oefenen gebruiken.
 • 6. VERTREK
 • Elke ochtend werd appèl gehouden. Hoofdelijke stemming kan duren voor uren, als gevangenen doorstaan ​​weersomstandigheden. Elke gevangene werd toegewezen aan een taak in Auschwitz, en de meeste arbeid gecentreerd rond de uitbreiding van het kamp, ​​de oogst middelen, of het weggooien van de overledene. Echter, als de arbeid van een gevangene ontbrak, werden ze gedood. Aan het eind van de dag, werd nog appèl taken, die weer uren duren. Dagen waren lang en zwaar op de toch al verzwakte gevangenen.
 • In termen van overtredingen, alles en nog wat strafbaar kon worden geacht. Overtredingen inbegrepen stelen van extra voedsel of kleding, of niet uitvoeren van de arbeid aan de verwachtingen van de Nazi opzichters '. Vaker wel dan niet, straf meestal betekende de dood voor ieder en elk overtreding tot gehoorzaamheid te verzekeren, en iedereen eraan herinneren dat verzet zinloos.
 • Van de 1,3 miljoen mensen naar Auschwitz gebracht, 1,1 miljoen werden vermoord. Auschwitz werd een primaire dodenkamp richting van 1944-1945, zoals velen daar voor de loutere doel van de in uitvoering werden gebracht. Echter, werd het kamp bevrijd in 1945, en enkele duizenden overlevenden waren er nog steeds, zwak en ziek. Escape was veel en weinig tussen. Als Sovjet-troepen naderden, werden velen gedwongen dodenmarsen naar andere kampen.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art