Literaire Conflict in The Pit and the Pendulum

Literaire Conflict in The Pit and the Pendulum
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Literaire Conflict in The Pit and the Pendulum Door Edgar Allan Poe

Storyboard Text

  • MAN vs ZELF
  • De verteller is in conflict met zichzelf. Hij weet dat hij schuldig is gevonden, en hij bijna bij tijden lijkt te zijn straf te accepteren. Maar dat weerhoudt hem er niet van het proberen om zijn kerker te verkennen of te ontsnappen aan zowel de slinger en de kuil, wat suggereert dat ondanks de echte menselijke reacties op zulke verschrikkingen, hij weet ook dat hij verdient het niet om te sterven.
  • MAN vs NATURE
  • De verteller vecht de elementen - bedacht door de mens, nog steeds toch uit zijn controle - in de kamer. Ten eerste moet hij erachter te komen hoe om te ontsnappen aan de slinger. Terwijl op het bord, worden zijn vingers ook gebeten door ratten als hij probeert om hen weg van het vlees te jagen. Nadat hij de slinger ontsnapt, moet hij proberen om terug te duwen tegen de wanden, die hem duwen in de richting van de put, die niets anders dan de dood biedt.
  • MAN vs SAMENLEVING
  • De verteller is in deze martelkamer om mee te beginnen, omdat hij schuldig werd gevonden in de tijd van de Spaanse Inquisitie. Terwijl hij verklaart niet waarom hij werd schuldig bevonden, voorkomende redenen voor schuldig zinnen tijdens de Spaanse Inquisitie opgenomen: het beoefenen van een andere religie in het geheim; ketterij; weigering om te zetten; en de politieke oppositie tegen de monarchie.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art