Primaire en Secundaire Bron: Identificatie Activity

Primaire en Secundaire Bron: Identificatie Activity
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Primaire en Secundaire Bron Identification

Storyboard Text

 • Document: Een brief geschreven door president Abraham Lincoln in november 1864 tot een weduwe die in Boston, Massachusetts, die werd gedacht vijf zonen in het Leger van de Unie te hebben verloren tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.
 • Geachte mevrouw, - heb ik aangegeven in de dossiers van de Afdeling van de Oorlog een verklaring van de adjudant-generaal van Massachusetts dat u de moeder van vijf zonen die glorieus op het gebied van de strijd zijn omgekomen. Ik voel hoe zwak en vruchteloos elk woord van mij die moet proberen om u te bedriegen van het verdriet van een verlies zo overweldigend moet zijn. Maar ik kan niet afzien van de aanbesteding de troost die kunnen worden gevonden in de dank van de Republiek ze stierven op te slaan. Ik bid dat onze hemelse Vader de angst van uw rouw kan stillen, en laat u alleen de gekoesterde herinnering aan de geliefde en verloren, en de plechtige trots moeten zijn van jou om zo kostbaar offer hebben gelegd op het altaar van de vrijheid. Met vriendelijke, zeer oprecht en met respect, A. Lincoln
 • Document: Een artikel van Time Magazine uit 1991 over de 50ste verjaardag van de aanval op Pearl Harbor
 • Day Of Infamy
 • 50th Anniversary
 • TIJD
 • Antwoord: De brief van president Lincoln, ook wel bekend als de Bixby Letter, is een primaire bron document. Dit is een primaire bron document, want dit is de exacte brief die in 1864 werd geschreven, zonder enige wijzigingen aangebracht.
 • Document: Een foto van jou en je vriend bij je 6 verjaardagsfeestje die u op uw nieuwe telefoon.
 • Primaire of Secundaire Bron: Identificatie Activity
 • Antwoord: Het artikel Time Magazine uit 1991 over de 50ste verjaardag van de aanval op Pearl Harbor is een secundaire bron document. De belangrijkste reden waarom dit een secundaire bron omdat het een samenvatting van de gebeurtenissen die 50 jaar vóór plaatsvond aan het artikel. De auteur van het artikel was niet op het evenement waarop dit een secundaire bron maakt.
 • Document: Een doos van thee die werd herschapen tot een doos van thee lijken uit de Boston Team Party. Deze doos van de thee is te zien bij uw plaatselijke museum.
 • Antwoord: De foto van jou en je vriend bij je 6 verjaardagsfeestje is een primaire bron. Deze foto past bij de criteria van een primaire bron, want het is hetzelfde beeld dat werd genomen op de dag van je verjaardag. Hoewel u gebruik maakt van een nieuwe telefoon als medium om te kijken naar deze foto, heeft het beeld zelf niet veranderd en behoudt zijn authenticiteit.
 • Antwoord: Hoewel de doos van thee een exacte doos van thee gegooid van thee die tijdens de beroemde Boston Tea Party in de haven van Boston werd gegooid mag lijken, want het is niet een authentieke doos, het is een secundaire bron.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art