Reagan Voorzitterschap - De Koude Oorlog

Reagan Voorzitterschap - De Koude Oorlog
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

1980 Amerika - Reagan voorzitterschap - Cold War oorzaak en gevolg storyboard

Storyboard Text

 • OORZAAK / ACTIE
 • Betrekkingen met de Sovjetunie
 • EFFECT
 • Om Sovjet-invloed in de tanende jaren van de Koude Oorlog tegen te gaan, Reagan bestelde een grote opbouw van de binnenlandse verdediging. Hij nam een ​​stevig standpunt in tegen wat hij geacht het 'rijk van het kwaad ", met als doel om de communistische invloed in het westelijk halfrond voorkomen. In zijn tweede termijn, maar Reagan ontwikkelde goede relaties met Sovjet-leider Michail Gorbatsjov. Ze werkten samen om wapens te verminderen en hebben glasnost of politieke openheid.
 • Iran-Contra-affaire
 • In eerste instantie, omdat Reagan's militaire build-ups, de Sovjet-Unie bekritiseerde hem zwaar. In aanvulling op deze, zijn de defensie-uitgaven sterk gegroeid in de federale tekort. Programma's als zijn Strategic Defense Initiative, of SDI, die gericht zijn op verbetering van de militaire defensietechnologie. Maar toch, met zijn positieve relaties later, Reagan hielp vrede brengen tussen de Sovjets en Amerika, wat hem veel lof.
 • ?
 • ?
 • Kijkend naar de marxistisch-communistische regering in Nicaragua te ondermijnen, de Verenigde Staten opgeleide contrarevolutionairen, of contra's, om deze te bestrijden. De training werd gefinancierd door geheime wapenverkoop aan Iran die bedoeld waren om de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars te moedigen. Dit alles was in de naam van de strijd en de omverwerping van de communistische invloed in de Amerika's, die Reagan geloofde bedreigd Amerikaanse belangen.
 • In 1984, het Congres ontdekt informatie over deze geheime missies, en verbood de steun aan de Contra's. De acties en beschuldigingen toen werd het publiek in 1986. Reagan administratie geconfronteerd veel kritiek, en uiteindelijk, Reagan beweerde geen kennis van de missies. Oliver North, de marine luitenant die de missies toezicht hield, nam alle schuld.
 • SPEECH Brandenburger Tor
 • Op 12 juni 1987, Reagan aangekomen in West-Berlijn. Vóór zijn komst, veel Berlijners onvermurwbaar uitten hun oppositie tegen zijn komst. Ongeacht, Reagan aangekomen en gaf zijn beruchte, "Tear down this wall!" speech in verwijzing naar de Berlijnse Muur, die een internationale symbool van de kloof tussen de Sovjet-Oosten en Democratische West was geworden. In zijn toespraak maakte hij aanspraken op het einde van de wapenwedloop en te bevrijden van de verdeelde stad.
 • PROBLEMEN IN HET MIDDEN-OOSTEN
 • speech Reagan bij de Brandenburger Tor had weinig invloed en betekenis op het moment. Echter, in 1989, de Berlijnse Muur viel, en vele keek naar spraak Reagan als een preventieve indicator dat de muur moet en zou naar beneden komen. Er is onenigheid over hoeveel invloed Reagan woorden eigenlijk had; Echter, de toespraak blijft een van zijn meest bekende met betrekking tot het einde van de Koude Oorlog.
 • Reagan ervaren veel onrust in het Midden-Oosten, met name met betrekking tot het voorkomen van verdere Russische invloed op de regio. Onder Reagan, de Amerikaanse overheid gefinancierde Afghaanse guerrilla krachten om Sovjet-bezetting van het land te bestrijden. Bovendien Reagan had krachten gepositioneerd in Libanon te helpen houden vrede in de regio als gevolg van de dreiging van een burgeroorlog.
 • De Amerikaanse aanwezigheid in Libanon heeft geleid tot een terroristische aanslag tegen een marinebasis in 1983, het doden van 241 Amerikaanse militairen. In reactie, Reagan gesanctioneerde bomaanslagen tegen de Syrische troepen in Libanon, en uiteindelijk trok alle krachten. Uiteindelijk, als gevolg van de financiering van de Afghaanse militante strijdkrachten van de Verenigde Staten, is bevallen van al-Qaeda, die zou gaan op de aanval van de VS op 11 september 2001.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art