Schandaal in The Scarlet Letter - Richard Nixon

Schandaal in The Scarlet Letter - Richard Nixon
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Schandaal in The Scarlet Letter

Storyboard Text

  • Richard Nixon werd verkozen als de 37e president van de Verenigde Staten 1969-1974. Hij was een uitgesproken anti-communist, die hielp te verhogen zijn populariteit op het moment. Hij liep niet succesvol tegen John F. Kennedy in 1960, maar uiteindelijk won het voorzitterschap in 1968.
  • Aanvankelijk Nixon stond bekend voor het beëindigen van zowel de oorlog in Vietnam in 1973, en de militaire dienstplicht. Dit maakte hem ongelooflijk populair bij de mensen die waren "streden out".
  • Nixon won herverkiezing door een aardverschuiving in 1972, als gevolg van een groot deel aan de eerste succesvolle Amerikaanse maanlanding in 1969 en het einde van het ontwerp. Het leek erop dat hij niet meer te stoppen was.
  • "R" voor "Ontslag"
  • In juni 1972, een inbraak in het Democratische Nationale Comité Watergate-gebouw in Washington, DC leidde terug naar de leden van de herverkiezingscampagne commissie Nixon. Ze probeerden om geheime informatie over de DNC te verkrijgen. Reporters, Bob Woodward en Carl Bernstein, brak het verhaal aan de pers na van een FBI-informant het verkrijgen van informatie.
  • Hoewel het nog onbekend of Nixon had voorkennis van de inbraak, het schandaal overschaduwde het grootste deel van zijn werk in het kantoor. Hij vuurde assistenten, vrijgegeven tapes die leek gesleuteld, en uiteindelijk gaf toe dat hij het land had misleid over de betrokkenheid van het Witte Huis in het schandaal. Hij gaf zijn ontslag toespraak voor een nationaal publiek live op TV.
  • Terwijl Richard Nixon deed veel belangrijke dingen voor het land, zijn rol in de cover-up van het Watergate-schandaal uiteindelijk overschaduwd de erfenis die hij had geprobeerd om vast te stellen. Ik geef hem de letter "R" voor "Berusting, 'omdat hij altijd zal bekend worden als de enige Amerikaanse president om ontslag te nemen uit het ambt.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art