Slavernij: Oney Judge

Slavernij: Oney Judge

Storyboard Text

  • Oney reisde tijdens zijn presidentschap met de Washington's naar Philadelphia. Pennsylvania was een vrije staat met een wet die stelde dat elke slaaf die langer dan zes maanden in Pennsylvania verbleef vrijheid kon claimen. Om te voorkomen dat hij zijn "eigendom" zou verliezen, stuurde Washington zijn slaven elke zes maanden terug naar Mount Vernon, zodat ze nooit vrijheid konden bereiken.
  • De Washingtons waren erg overstuur door haar ontsnapping en begonnen onmiddellijk naar Oney te zoeken. George Washington stuurde agenten erop uit om haar te heroveren. Maar Oney Judge wist de gevangenneming in New Hampshire te ontwijken en terwijl ze voortvluchtig bleef, woonde ze daar de rest van haar leven.
  • Ona Rechter Staines
  • Ona werd geboren in 1773 op Mount Vernon in George Washington als zoon van Betty, een tot slaaf gemaakte naaister, en Andrew Judge, een gecontracteerde kleermaker. "Oney", zoals ze werd genoemd, werd de persoonlijke bediende en naaister van Martha Washington.
  • Oney rende voor haar vrijheid. Ze had in Philadelphia vrije zwarten en sympathieke abolitionisten ontmoet die haar hoop gaven op een ontsnapping. Ze was in staat om een doorgang veilig te stellen op een schip dat naar Portsmouth, NH, een vrije staat vertrok. Oney heeft de naam van de kapitein van het schip nooit onthuld, omdat ze niet wilde dat hij in de problemen zou komen omdat hij haar hielp.
  • Hoewel Oney geen onbekende was in de tragedie na haar ontsnapping naar de vrijheid, heeft ze nooit spijt gehad van haar keuze. “Op de vraag of ze er geen spijt van heeft, heeft ze Washington verlaten, omdat ze zoveel harder heeft gewerkt sinds ze, dan voorheen, antwoordde: 'Nee, ik ben vrij, en ik vertrouw erop dat door de middelen een kind van God is gemaakt. ''
  • Oney trouwde met een vrije zwarte zeeman genaamd Jack Staines en ze kregen samen drie kinderen. Terwijl hij in Portsmouth was, leerde Oney lezen en werd een christen, waarbij hij betekenis en troost vond in het naar de kerk gaan. Helaas stierven alle drie haar kinderen en haar man voor haar. Hoewel Oney vrij was, was het moeilijk om in haar levensonderhoud te voorzien en leefde ze in armoede.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family