Symbolen, Thema's en Motieven in Duizend Schitterende Zonnen

Symbolen, Thema's en Motieven in Duizend Schitterende Zonnen
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Symbolen in Duizend Schitterende Zonnen

Storyboard Text

  • TOEGANG
  • VOORBEELD
  • PINOCCHIO
  • De titel is gebaseerd op de dichter Saib Tabrizi gedicht "Kabul." Naar lijnen 15-16, Tabrizi schrijft: "Men kan niet de manen die glinstering op haar daken / En de Duizend schitterende zonnen die zich verbergen achter haar muren te tellen. 'Zijn gedicht een liefdeslied aan de stad Kabul, dezelfde stad waar Laila en Mariam vormen hun band, en de stad die, terwijl geteisterd door oorlog, trekt Laila terug te helpen bij de wederopbouw. Het is een zetel van horror met de Taliban, maar later, wordt het een symbool van hoop voor een nieuwe start voor Afghanistan.
  • Voor haar 15e verjaardag, Mariam besluit dat ze wil Jalil haar naar Pinocchio zien. Het is deze wens uit dat de sfeer tussen hen verandert, als Mariam komt om te beseffen dat zijn wekelijkse bezoeken zijn alles wat ze ooit zal hebben van hem als een vader. Hij schaamt zich voor haar. Later, Jalil wacht buitenkant van het huis Mariam in Kabul, maar ze weigert om hem te zien. Laila later krijgt wat hij probeerde te geven aan Mariam van Mullah Faizullah zoon: een doos met een verontschuldiging brief, geld, en een kopie van de film Pinocchio.
  • CHAI THEE
  • DE Bamiyan BUDDHAS
  • Mariam begint te Laila te zien in een nieuw licht toen ze tussenbeide tijdens Rasheed's kloppen van Mariam. Mariam zegt dat niemand ooit heeft gestaan ​​voor haar voor de manier waarop Laila deed voor haar. Hun wapenstilstand leidt Laila naar Mariam vragen naar buiten te gaan met haar om een ​​kopje chai hebben in de tuin. Terwijl Mariam dringt erop aan dat ze klusjes zodat ze niet kan blijven voor lang, een kopje verandert in drie, totdat Rasheed schreeuwt voor Laila dat Aziza huilt, en de twee vrouwen te wisselen weten looks. Ze waren geen vijanden meer.
  • De Boeddha's waren ooit deel uit van een bloeiend boeddhistisch centrum. Ze zijn uitgehouwen in de bergwand, en ze hebben duizenden grotten achter hen. Hier, Laila ziet de liefde die Babi heeft voor Mammy, ondanks haar egoïsme en haar woede bij Babi voor het feit dat "geen veroordelingen". Babi denkt over verhuizen naar Amerika, en ervoor te zorgen dat Laila krijgt nog steeds een goede opleiding, maar ze weet dat hij zal nooit verlaten Mammy, en Mammy zal je nooit verlaten Kabul. De Boeddha's werden vernietigd door de Taliban in 2001.

Image Attributions

More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art