The Canterbury Tales - Perspectief in "The Wife of Bath Prologue"

The Canterbury Tales - Perspectief in "The Wife of Bath Prologue"
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Geoffrey Chaucer Canterbury Tales - Perspectief

Storyboard Text

  • The Wife of Bath, Alyson, is vijf keer getrouwd geweest, en ze legt uit hoe ze de controle over het grootste deel van deze huwelijken is geweest. Ze beschouwt zichzelf als een expert op de ellende van het huwelijk.
  • Ze maakt gebruik van bijbelse voorbeelden, met inbegrip van koning Salomo, om aan te tonen dat wordt zo vaak getrouwd is een positieve zaak. Ze is zelfs opgewonden om haar zesde man te ontmoeten.
  • Ze zegt dat, terwijl de apostel Paulus predikt het belang van maagdelijkheid, ze slim wijst erop dat iemand moet meer maagden te creëren. Immers, God vertelde Adam en Eva om vruchtbaar te zijn en zich te vermenigvuldigen.
  • Alyson vijfde huwelijk, tot Jankyn, was voor de liefde en geen geld. Ze geeft hem alles, en hij geeft haar niets. Hij probeert haar te controleren, omdat zijn jongere leeftijd maakt hem onzeker.
  • Janekyn leest Alyson elke avond over boze echtgenotes. Ze wordt uiteindelijk zo geïrriteerd dat ze scheurt het boek en stoten Jankyn. Hij slaat haar rug, waardoor ze doof aan één oor. Ze lokt hem naar haar, doen alsof ze sterven, en raakt hem weer.
  • Dit leidt tot een wapenstilstand tussen de twee, en Jankyn geeft Alyson alle macht in hun huwelijk. Ze maakt ook verbrandt hem het boek. Ze krijgt de macht over haar waardigheid en haar huwelijk.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art