The Color Purple Voorbeeld Plotdiagram

The Color Purple Voorbeeld Plotdiagram

Storyboard Description

The Color Purple Plot Diagram

Storyboard Text

 • EXPOSURE
 • Celie is een jonge Afro-Amerikaanse meisje, die al twee kinderen heeft gedragen door haar vader. Ze maakt zich zorgen omdat hij lijkt te zijn instelling zijn zinnen op haar zusje Nettie. Hij wil met haar trouwen uit aan de heer (later geopenbaard Albert zijn), maar ze wil niet Nettie achterlaten. Ze doet uiteindelijk trouwen Albert en Nettie komt tot leven met hen, maar zodra ze Albert's vooruitgang afwijst, hij schopt haar uit.
 • CLIMAX
 • CONFLICT
 • Celie is ongelukkig in haar leven en huwelijk, het opvoeden van kinderen van Albert en proberen om zijn mishandeling te voorkomen. Albert is verliefd op een zangeres Shug Avery, en kwalijk Celie voor haar niet in. Celie heeft een oogje op Shug als goed, en toen Shug ziek en Albert brengt haar naar het huis om te zorgen voor haar, Celie heeft een harde tijd verbergt haar gevoelens.
 • VALLEN ACTIE
 • RISING ACTIE
 • Shug wordt een vriend en vertrouweling om Celie en Celie begint om haar eigen stem te vinden in weerwil van Albert. Shug gebruikt haar invloed om Albert te stoppen van het slaan van Celie, maar toen Shug verlaat, zowel Celie en Albert zijn diepbedroefd. Harpo's vrouw Sofia is opgesloten voor Sassing de vrouw van de burgemeester, maar ze krijgen haar uit aan het werk te gaan voor het huishouden van de burgemeester als een meid. Shug keert terug met haar nieuwe echtgenoot Grady, en Shug en Celie eindelijk beginnen een romantische relatie met elkaar.
 • RESOLUTIE
 • Door Shug, Celie ontdekt dat Albert is ondergedoken brieven van haar zus Nettie, die nu een zendeling in Afrika met Samuel en Corrine, de twee mensen die het verhogen van Celie's kinderen Adam en Olivia. Celie ontdekt ook dat haar Pa is eigenlijk haar stiefvader. Celie wordt overwonnen door een moordende woede bij Albert voor het verbergen van de letters voor zo vele jaren. Nettie vertelt haar dat zij en Samuel en de kinderen terug naar Amerika komen binnenkort. Corrine overleed aan een ziekte, en Nettie en Samuel zijn nu getrouwd.
 • Shug en Grady nemen Celie met hen naar Memphis, waar de Celie leert ze is een getalenteerde naaister en begint te broek te maken. Pa sterft en Celie erft zijn huis, land, en general store, omdat het allemaal eigenlijk toebehoorde aan haar echte vader, en vervolgens naar haar moeder. Ze gaat terug vast te stellen van het huis, en Shug wordt verliefd op een 19-jarige fluitist. Ze trekt met hem. Celie en Albert vrienden geworden, zoals Albert lijkt zijn wegen te zijn veranderd. Zowel liefde Shug en zijn achtergelaten door Shug.
 • Kort na Shug verlaat, Celie ontvangt woord dat de boot met haar zus en familie werd neergehaald door een Duitse mijn, maar ze weigert te geloven. Shug uiteindelijk terugkeert, Germaine hebben verlaten, en zij, Albert en Celie leef een tevreden leven. Sofia en Harpo zijn weer bij elkaar, ook. Plotseling, op een avond een auto rijdt en Nettie, Samuel, Adam, Olivia en Adam's Olinka vrouw Tashi eruit te komen. Bij de familie reünie een paar dagen later, Celie voelt jonger dan ze ooit eerder heeft gevoeld, en uiteindelijk gelukkig.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family