Their Eyes Were Watching God Voorbeeld Plotdiagram

Their Eyes Were Watching God Voorbeeld Plotdiagram

Storyboard Description

Their Eyes Were Watching samenvatting God Plot Diagram activitiy

Storyboard Text

 • EXPOSURE
 • CONFLICT
 • RISING ACTIE
 • Janie Crawford keert terug naar Eatonville, en haar oude vrienden wil weten waar ze is geweest. Ze is nu in haar jaren '40, en ze is al drie keer getrouwd. Ze vertelt haar verhaal aan haar vriend Pheoby. Janie was eerst uitgehuwelijkt aan een oudere rijke man genaamd Logan Killicks door haar grootmoeder, maar Janie was niet blij met hem. Ze ontmoet en loopt met een man genaamd Joe Starks die haar naar een nieuwe Afro-Amerikaanse stad genaamd Eatonville waar hij land koopt en wordt de facto burgemeester neemt.
 • CLIMAX
 • Gedurende Janie's eerste twee huwelijken, houdt ze verwacht om geluk te vinden; echter, vindt ze zichzelf rusteloos en ontevreden. Ze is niet verliefd op Logan Killicks, en hij is van plan om haar werk het land. Als Joe's vrouw, hij houdt haar op een strakke lijn. Hij is jaloers op de manier waarop de andere mannen in de gemeenschap naar haar kijken, vooral haar mooie haren, dus hij zorgt ervoor dat ze stropdassen het op en dat ze geen interactie met de andere stedelingen.
 • VALLEN ACTIE
 • Uiteindelijk, Janie wordt zo boos op Joe's aandringen op het houden van haar gescheiden van de stedelingen in Eatonville dat ze haalt uit naar hem en hij slaat haar in het gezicht. Hun relatie is gebroken, en Joe groeit ziek en sterft. Janie erft zijn rijkdom, en voldoet aan een jongere man genaamd Vergible Woods, ook wel bekend als Tea Cake. Janie valt hals over kop verliefd op Tea Cake, ze trouwen en ze te verplaatsen naar de Everglades.
 • RESOLUTIE
 • Janie vindt geluk met Tea Cake in hun huwelijk, ondanks een aanvankelijk moeilijke start. Echter, een ramp van een orkaan die de evacuatie van de Everglades dwingt. Aanvankelijk Tea Cake weigerde te vertrekken, maar dan zien Lake Okeechobee vloed, hij en Janie treden anderen in running voor hoger gelegen terrein. Janie komt in het water en grijpt op een koe met een hond op zijn rug. De hond probeert om haar aan te vallen, en Tea Cake ingrijpt. Hij is gebeten in het gezicht door de hond, dat is dolle.
 • Janie and Tea Cake terugkeer naar de Everglades te helpen met de post-orkaan opruimen. Tea Cake ziek een paar weken later, weigeren te eten of te drinken. De arts diagnosticeert hem met hondsdolheid. Tea Cake ontdekt dat mevrouw Turner's broer is terug in de stad en wordt jaloers en achterdochtig dat Janie is hem te zien; zijn jaloezie wordt versterkt door de ziekte over te nemen zijn hersenen. Hij trekt een pistool op haar, en Janie schiet hem met een geweer in de verdediging.
 • Janie wordt berecht voor de moord Tea Cake's. Terwijl de meeste van de zwarte gemeenschap is tegen haar, de blanke vrouwen nemen haar zijde. Dr. Simmons getuigt namens Janie's. Janie wordt vrijgesproken, en ze heeft een uitgebreide begrafenis voor Tea Cake. Ze is er kapot van. Janie uiteindelijk keert terug naar Eatonville, waar ze vertelt haar verhaal te Pheoby. Pheoby belooft vervelende praten over Janie beknotten in de stad. Janie vindt haar ziel eindelijk het gevoel in vrede vanwege de liefde die ze gevonden met Tea Cake.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family