Thema's, Symbolen en Motieven in King Lear

Thema's, Symbolen en Motieven in King Lear
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Thema's, Symbolen en Motieven in King Lear

Storyboard Text

  • Lear GLOUCESTER Blindheid
  • VOORBEELD
  • DE STORM
  • Zowel King Lear en de graaf van Gloucester missen voor de hand liggende toewijding en liefde van hun eerlijke kinderen in het voordeel van de vleierij en leugens van hun andere kinderen. Dit leidt uiteindelijk tot hun ondergang en hun dood. Gloucester lijdt aan een fysieke blindheid en in de handen van Cornwall, die op hetzelfde moment onthult blunder Gloucester in vertrouwen Edmund. Gloucester wordt overgelaten aan af te dwalen zonder fysieke gezicht, maar echt zien voor de eerste keer de fout van zijn beslissing.
  • Op precies hetzelfde moment dat koning Lear realiseert het ware karakter van zijn dochters Goneril en Regan, samen met zijn fout disinheriting Cordelia, een grote storm begint te woeden. Het weerspiegelt zijn eigen innerlijke onrust, samen met het gebrek aan evenwicht van de macht in de Grote Keten van Zijn. Andere tekens opmerken dat het een van de ergste stormen die ze ooit hebben meegemaakt, waarin het idee dat, omdat de kroon is in crisis, de hemelen zijn heftig in opstand verder onderbouwt.
  • Vermommingen
  • KLASSIEKE CULTUREN
  • Zowel Edgar en Kent moeten vermommingen gebruiken. Voor Kent, wil hij Lear te beschermen tegen zijn kwade dochters. Hij vermomt zich en wordt trouwe dienaar van de koning, met behoud van de communicatie met Cordelia. Ook Edgar moet zich vermommen als een bedelaar om de toorn van zijn vader te ontsnappen dat Edmund veroorzaakt. Hij handhaaft zijn vermomming totdat hij in staat is om Edmund te verslaan in een goede strijd, hoewel zijn onthulling van zijn identiteit aan zijn vader zorgt ervoor dat hij om te sterven van verdriet en vreugde.
  • Gedurende het spel, karakters verwijzen naar verschillende Griekse en Romeinse goden en ideeën. King Lear roept vaak aan de goden om geduld of in woede, en de rest van het spel, worden Apollo, Jupiter, Jupiter, Juno, en Cupido alle genoemde. Edgar, als "Tom" referenties Nero. King Lear noemt Edgar een "Griekse filosoof" en vindt verwantschap met Edgar, die op zwerftochten in de derde persoon als "Tom", omdat Lear zelf begint te glijden in een bepaald soort kruipende waanzin.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art