Verbinding maken met het thema van "Ozymandias": De Bamiyan Buddhas

Verbinding maken met het thema van "Ozymandias": De Bamiyan Buddhas
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Tekst Aansluitingen: Thema's van Ozymandias Gedicht

Storyboard Text

  • De boeddha's van Bamiyan waren twee grote beelden van Boeddha uitgehouwen in de zijkant van een klif in Afghanistan. Hun oorsprong wordt gedacht dat in de 6de eeuw.
  • Een Boeddha is kleiner dan de andere. De grotere Boeddha was meer dan 180 voet lang, en de kleinere Boeddha gemeten over 124 voeten.
  • De Boeddha's werden gesneden in de rots in deze plaats, want het was ooit een boeddhistische centrum van activiteit. Boeddhistische monniken gebruikten deze site als een plek om te studeren, te mediteren, en aanbidding. Ze werden gebouwd als eerbetoon aan de kracht van Boeddha, en er waren vele grotten waar de monniken leefden in, uitgehouwen in de klif.
  • Er waren vele pogingen om de Boeddha's te vernietigen door de eeuwen heen, en gelukkig, de meeste waren niet succesvol. Een Afghaanse koning was succesvol in het vernietigen van het gezicht van de grotere standbeeld.
  • In 2001 heeft de Taliban met succes de standbeelden vernietigd door ze te blazen. De Taliban gezien de standbeelden als afgoderij, en besloten dat ze gingen tegen de leerstellingen van hun interpretatie van de islam. Achter de standbeelden, werden grote grotten, gevuld met prachtige houtsnijwerk ontdekt.
  • In 2011, ondanks de standbeelden herstelbaar, UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) heeft aangekondigd dat het de boeddha's niet zou herstellen. Zij haalden de kosten en het ontbreken van originele materialen voor gebruik bij de wederopbouw van hun beslissing. Deze grote en machtige religieuze mijlpaal nu alleen nog bestaat in de geschiedenis boeken en foto's.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art