Vijf Act Play Structuur Voor King Lear

Vijf Act Play Structuur Voor King Lear
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Vijf Act Play Structuur Voor King Lear

Storyboard Text

 • ACT I: PROLOGUE
 • King Lear, op zijn oude dag en weifelend verstand, wil zijn troon te geven aan zijn dochters, zodat hij zich kan terugtrekken met 100 ridders voor een entourage en genieten van de tijd die hij heeft verlaten. Hij eist dat elke dochter hem te vertellen hoeveel ze van hem houdt, zodat hij ze kan verdelen hun erfdeel.
 • ACT III: CLIMAX
 • ACT I: CONFLICT
 • King Lear kiest onverstandig zijn twee oudere dochters, Goneril en Regan, over zijn jongste, Cordelia, omdat zij hem te vleien, terwijl Cordelia gelooft in daden dan spraak. De koning onterft haar, en Cordelia gaat uit aan de koning van Frankrijk te trouwen in plaats daarvan. Lear verbant ook de Graaf van Kent voor het verdedigen van Cordelia. Ondertussen, Edmund, de onwettige zoon van de Graaf van Gloucester, is samenzwering om zijn vader te zetten tegen zijn wettige zoon Edgar, zodat hij de eigenschappen van de Earl's kunnen erven.
 • ACT IV: VALLEN ACTION
 • ACT II: RISING ACTION
 • Goneril en Regan mishandelen hun vader en laten niets dan minachting voor hem. Kent keert terug in vermomming, loyaal ten dienste van de koning om een ​​oogje in het zeil te houden. Edmund ensceneert een nep-gevecht met Edgar en overtuigt zijn vader dat Edgar wil Gloucester te vermoorden. Na Kent in de voorraden van Cornwall voor het vechten met Oswald wordt gezet, de koning komt en wordt woedend. Goneril komt, en zij en Regan stollen hun bondgenootschap door te eisen dat de koning zich te ontdoen van al zijn ridders. De koning, in de buurt van tranen en zijn zinnen te verliezen met verdriet, galoppeert weg in de stormachtige nacht.
 • ACT V: Ontknoping
 • De koning van Frankrijk heeft opgeroepen tot een oorlog tegen Engeland. Gloucester gaat na King Lear om hem te helpen, vertelde Edmund van zijn plannen, die prompt verraadt zijn vader naar de zusters. Out in de stormachtige nacht, Koning Lear, zijn Dwaas, Kent en Edgar, vermomd als een bedelaar en die zichzelf "Tom", schuilen in een hut. Gloucester vindt ze en smokkelt de koning naar Dover, want er zijn complotten tegen hem. Gloucester is gearresteerd door de mensen van Cornwall en Cornwall gutsen zijn ogen uit. Een van Cornwall knechten stappen in en dodelijk wonden Cornwall voordat hij zelf wordt gedood.
 • Gloucester is in wanhoop, maar Edgar, nog steeds in vermomming, redt hem van zelfmoord en neemt hem mee naar Dover. Ondertussen Goneril en Edmund hebben een romance begonnen, en Goneril wil dat haar man Albany uit het beeld omdat zij hem vindt zwak. Cornwall sterft, en ze maakt zich zorgen dat de weduwe Regan zal stelen Edmund. Goneril dienaar Oswald vindt en probeert Gloucester doden, maar Edgar doodt hem in plaats daarvan. Hij haalt een brief van Oswald uit Goneril toont haar plannen om Albany te doden en trouwen Edmund. Tegelijkertijd is King Lear is aan Cordelia, die hem terug naar geestelijke gezondheid verpleegkunde gebracht.
 • Edgar levert de brief aan Albany vóór slag. Goneril en Regan zijn vechten om Edmund, die zich heeft toegezegd om beide zussen. Edmund vangt Lear en Cordelia in de strijd en bestellingen Cordelia om gedood te worden door het maken van het eruit ziet als een zelfmoord opknoping. Albany onthult zijn vrouw en Edmund's verraad; tegelijkertijd, Regan ziek. Albany daagt Edmund om te vechten, en Edgar arriveert in harnas, vecht Edmund en verslaat hem. Hij openbaart zijn identiteit en het feit dat zijn vader dood is. Edmund pleegt zelfmoord kort na de vaststelling dat Goneril vergiftigde Regan en vervolgens gestoken zichzelf. Lear doodt de man opknoping Cordelia, maar niet in de tijd. Hij sterft van verdriet. Albany overgeeft macht om Kent en Edgar.
More Storyboards By nl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art