Schindler Bio-plakat

Schindler Bio-plakat

Storyboard Description

Studentene kan lage en biografi om Oskar Schindler eller andre som var innflytelsesrike personer under Holocaust.

Storyboard Text

  • Oskar Schindler
  • Oskar Schindler ble født 28. april 1908 i det som nå er kjent som Tsjekkia. Etter videregående skole i 1924 hadde han rare jobber og solgte gårdsmaskiner. Han giftet seg med Emilie i 1928 i en alder av 20 år.
  • Schindler ble med i et pro-nazistisk parti i 1935 og ble spion for det tyske militæret. Han ble med i nazistpartiet i 1939. Han åpnet en fabrikk i Krakow, Polen, hvor omtrent halvparten av hans arbeidere var jødiske. Under andre verdenskrig hyret Schindler flere og flere jødiske arbeidere for å beskytte dem mot konsentrasjonsleirene og døden. Han bestikket og betalte millioner av dollar til nazistiske og tyske tjenestemenn for å redde livet til sine jødiske arbeidere. Han gikk til slutt konkurs.
  • Oskar Schindler opprettet mange lister som inkluderte navnene på over 1000 jødiske arbeidere. Han hevdet at hans jødiske arbeidere var essensielle for fabrikken hans, som produserte viktige varer for nazistene. Da krigen tok slutt flyktet Schindler og hans kone, for hvis de ble værende, ville de blitt forfulgt. Da han døde 9. oktober 1974, ble han gravlagt i Jerusalem og ble erklært en rettferdig hedning for sin innsats for å redde rundt 1200 jøder under holocaust. I 1993 lagde Steven Spielberg filmen Schindler's List, som umiddelbart ble en av de viktigste filmene til dags dato.
  • 1908-1974
  • "Den som redder ett liv, redd hele verden."
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family