Slaveri: Oney Judge

Slaveri: Oney Judge

Storyboard Text

  • Oney reiste med Washington til Philadelphia under presidentperioden. Pennsylvania var en fristat med en lov som sa at enhver slave som bodde i Pennsylvania i mer enn 6 måneder kunne kreve frihet. For å unngå å miste "eiendommen", ville Washington sende slaverne sine tilbake til Mount Vernon hver sjette måned, slik at de aldri kunne oppnå frihet.
  • Washingtons var veldig opprørt over flukten hennes og begynte å lete etter Oney umiddelbart. George Washington sendte agenter ut for å gjenerobre henne. Men Oney Judge klarte å unndra seg fangst i New Hampshire, og mens hun forble en flyktning, bodde hun der resten av livet.
  • Ona dommer Staines
  • Ona ble født i 1773 på George Washingtons Mount Vernon til Betty, en slaverisk syerske, og Andrew Judge, en indentured skredder. "Oney" som hun ble kalt ble Martha Washingtons personlige tjener og syerske.
  • Oney løp for sin frihet. Hun hadde møtt gratis svarte og sympatiske avskaffelse i Philadelphia som ga henne håp om en flukt. Hun var i stand til å sikre passasje på et skip som dro til Portsmouth, NH, en fristat. Oney avslørte aldri navnet på skipskapteinen, ettersom hun ikke ønsket at han skulle få problemer for å hjelpe henne.
  • Mens Oney ikke var fremmed for tragedie etter at hun flyktet til frihet, angret hun aldri på valget. “På spørsmål om hun ikke beklager at hun forlot Washington, ettersom hun har jobbet så mye hardere siden, enn før, er svaret hennes: 'Nei, jeg er fri, og har, jeg stoler på at jeg ble gjort til et Guds barn på en måte. '”
  • Oney giftet seg med en gratis svart sjømann ved navn Jack Staines, og de hadde tre barn sammen. Mens han var i Portsmouth lærte Oney å lese og ble kristen og fant mening og trøst i å gå i kirken. Dessverre døde alle hennes tre barn og mannen hennes før henne. Mens Oney var fri, var det vanskelig å tjene til livets opphold, og hun levde i fattigdom.
Over 20 Million Storyboards Created
Storyboard That Family