Ada Blackjack, Inupiat, Supraviețuitor
Updated: 12/5/2020
Ada Blackjack, Inupiat, Supraviețuitor

Storyboard Text

  • Ada Blackjack a fost Inupiat și s-a născut în 1898. Când avea doar 8 ani, era singură cu tatăl ei, când s-a îmbolnăvit de moarte. L-a împachetat pe o sanie și s-a răsucit toată noaptea spre Nome după ajutor. În mod tragic, el a murit pe drum și ea a trebuit să se întoarcă și să-l aducă acasă.
  • Patru exploratori au venit la Nome în căutarea unei femei indigene care să poată traduce, găti și coase pentru echipa lor. Căutând să câștige bani pentru fiul ei, Ada a fost de acord. În 1921, s-au angajat într-o misiune de a revendica Insula Wrangel nelocuită pentru Marea Britanie (sau cel mai înalt ofertant). Insula Wrangel se afla la 100 de mile nord de Siberia și la 600 de mile nord-vest de Nome!
  • Inupiat, Mama singură, naufragiată, supraviețuitoare (1898-1983)
  • ADA BLACKJACK
  • La 16 ani, Ada s-a căsătorit cu un câine-musher numit Jack Blackjack și împreună au avut 3 copii, dintre care doi au murit în copilărie. Jack a fost îngrozitor de abuziv și a abandonat familia. Al treilea copil al lor , Bennet, era bolnav de TBC cronică. Abandonată și cu un copil, Ada era lipsită și a făcut alegerea dificilă de a-și pune fiul într-un orfelinat până când va putea câștiga destui bani pentru a-l îngriji în mod corespunzător.
  • La 15 septembrie 1921, au ajuns pe insula Wrangel pentru a explora. Din păcate, condițiile de pe insulă au fost extrem de dure. Rațiile s-au epuizat și echipa a reușit să prindă animale pentru hrană. Trei dintre bărbați au încercat să traverseze Marea Chukchi înghețată de 700 de mile. S-au pierdut și nu s-au mai auzit! Blackjack a rămas cu un singur om, dar a murit la scurt timp după scorbut.
  • Blackjack a fost determinat să lupte pentru a rămâne în viață , astfel încât ea poate fi reunit cu fiul ei. Singurul ei tovarăș a fost pisica expediției, Vic. Blackjack a învățat să prindă vulpile și să prindă focile. De asemenea, a trebuit să fie atentă pentru a evita urșii polari! Blackjack a supraviețuit doi ani pe insula Wrangel și a fost în cele din urmă salvat în august 1923.
  • După salvarea ei, Blackjack a devenit faimos în toată lumea. Ziarele au poreclit-o „o adevărată femeie Robinson Crusoe”. Nu a apreciat circul media care i-a urmat salvarea. Voia doar să ducă o viață liniștită cu fiul ei. Blackjack a câștigat un salariu din călătorie împreună cu câteva sute de dolari pentru blănurile pe care le prinsese în timp ce se afla pe insula Wrangel. Cu toate acestea, ea nu a primit niciun ban din numeroasele cărți și articole populare care au urmat spunându-i povestea. Ada Blackjack a murit pe 29 mai 1983 și este îngropată în Anchorage, Alaska.
Over 15 Million Storyboards Created
Storyboard That Family