Istoria Holocaustului - Victime ale Holocaustului: Primo Levy

Istoria Holocaustului - Victime ale Holocaustului: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Istoria Holocaustului - victime ale Holocaustului: Primo Levy - Viața în lagărele de concentrare

Storyboard Text

  • Levi, Primo. Supraviețuire în Auschwitz. Sl: Collier Macmillan, 1986. Imprimare.
  • "Am fost capturat de miliția fascistă la 13 decembrie 1943. Aveam douăzeci și patru de ani, cu puțină înțelepciune, fără experiență și o tendință decisă - încurajată de viața segregării forțată de mine în ultimii patru ani de legile rasiale - - să trăiesc într-o lume nerealistă proprie, o lume locuită de fantome carteziene civilizate, de prietenii sinceră de sex masculin și fără sânge. Am cultivat un sentiment moderat și abstract de rebeliune ".
  • "În momentul sosirii mele, adică la sfârșitul lunii ianuarie 1944, în tabără erau aproximativ o sută cincizeci de evrei italieni, dar în câteva săptămâni numărul acestora a crescut la peste șase sute. Din familiile întregi capturate de către fasciști sau naziști prin imprudența lor sau prin acuzații secrete, cîțiva s-au dedat spontan, s-au redus la disperare de viața vagabondă sau pentru că nu aveau mijloace să supraviețuiască sau să evite separarea de o relație capturată , Sau chiar absurd, "să fie în conformitate cu legea", au existat și circa o sută de internați militari iugoslavi și alți câțiva străini suspectați politic.
  • "În mai puțin de zece minute, toți oamenii potriviți au fost adunați împreună într-un grup. Ce sa întâmplat cu ceilalți, cu femeile, cu copiii, cu bătrânii, nu am putut stabili nici atunci, nici mai târziu: noaptea i-au înghițit , Pur și simplu ... știm că din convoiul nostru nu mai mult de nouăzeci și șase de bărbați și douăzeci și nouă de femei au intrat în lagărele respective din Monowitz-Buna și Birkenau, iar din toate celelalte, mai mult de cinci sute în număr , Nimeni nu trăia două zile mai târziu ... și că mai târziu sa adoptat metoda mai simplă de a deschide doar ușile vagonului fără avertisment sau instrucțiuni către noii sosiți. Cei care, din întâmplare, s-au căzut pe o parte a Convoiul a intrat în tabără, ceilalți s-au dus în camera de gazare.
  • "Dawn a venit pe noi ca un trădător; Se părea că noul soare se ridică ca un aliat al vrăjmașilor noștri pentru a ajuta la distrugerea noastră ".
  • "Chiar și în acest loc se poate supraviețui și, prin urmare, trebuie să dorești să supraviețuiești, să povestești povestea, să dai mărturie; Și că, pentru a supraviețui, trebuie să ne forțăm să salvăm cel puțin scheletul, schela, forma civilizării. Suntem sclavi, lipsiți de orice drept, expuși fiecărei insulte, condamnați la o anumită moarte, dar încă mai avem o singură putere și trebuie să o apăram cu toată puterea noastră pentru că este ultima - puterea de a refuza consimțământul nostru ".
More Storyboards By ro-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art