Războiul Rece Condiții - Space Race și Cursei Înarmărilor

Războiul Rece Condiții - Space Race și Cursei Înarmărilor
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Războiul Rece Condiții - Space Race și cursei înarmărilor - folosind un grafic paianjen, elevii vor crea o hartă cuvânt pentru a identifica și explica majore terminologii în definirea și înțelegerea cursei înarmărilor și spațiu a războiului rece. Acest lucru va permite studenților să înțeleagă în continuare doar cât de aproape țările au venit la război nuclear, precum și să consolideze ideea de distrugere reciprocă garantată, adică, distrugerea nucleară a ambelor țări dacă ar fi să atace mai întâi. Elevii vor fi capabili să explice și să definească termenii care adâncire înțelegerea ambelor rase tehnologice, precum și modul în care tensiunile dintre cele promovate două superputeri ale lumii. Activitatea va da crezare evoluțiile tehnologice continuă expansiune care continuă să modeleze lumea noastră de astăzi.

Storyboard Text

 • SPUTNIK I
 • SPAȚIU RASĂ
 • APOLLO 11
 • Sputnik este numele satelitului sovietic lansat în 1959. Acesta a fost primul satelit orbitabil lansat vreodată și a fost considerat o realizare extraordinară a sovieticilor. Cu toate acestea, în legătură cu Războiul Rece, a crescut tensiunile și temerile legate de un atac sovietic și de dominația sovietică generală. De asemenea, a crescut eforturile Americii de a-și îmbunătăți programele spațiale.
 • Termenul "rasă spațială" se referă la eforturile și îmbunătățirile tehnologice spațiale atât din partea SUA, cât și din partea sovietică. Prin inițierea unei finanțări și cercetări sporite, ambele țări au căutat să se descurce reciproc în cursa spre spațiu. Sovietul ar realiza lansarea primului satelit în spațiu, Sputnik I.
 • Apollo 11 a fost misiunea spațială desfășurată de Statele Unite, punând efectiv primul om pe Lună. Lansat pe 20 iulie 1969, aterizarea pe Luna a fost văzută ca vârful cursei spațiale. De asemenea, s-au adus detente sau pace între sovietici și SUA în ceea ce privește relațiile lor.
 • ARME NUCLEARE
 • HARTĂ DE CUVINTE: CURSA SPAȚIALĂ ȘI ARME
 • CURSA ARME
 • ICBMS
 • Armele nucleare funcționează în afara reacțiilor nucleare și sunt considerate arme de distrugere în masă. Statele Unite au abandonat două bombardamente cu atomi nucleari asupra Japoniei în 1945, iar atât SUA, cât și Uniunea Sovietică au intenționat să stocheze și să creeze cât mai multe devastatoare. Totuși, acest lucru a dus la realizarea unei distrugeri reciproce.
 • Raza Armelor se referă la eforturile depuse atât de Uniunea Sovietică, cât și de Statele Unite pentru a-și mări brațele. În special, a fost o rasă de arme nucleare care a definit Războiul Rece. Cursa în brațele în creștere a condus la o tensiune și mai multă frică de atacuri și amenințări nucleare între cele două națiuni.
 • "ICBM" înseamnă acronimul folosit pentru a descrie rachete balistice intercontinentale sau rachete care ar putea fi lansate între un continent și altul. Aceste tipuri de arme au contribuit la creșterea fricii și la împingerea atât a sovieticilor, cât și a americanilor pentru a-și spori apărarea și armamentul.

Image Attributions

More Storyboards By ro-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art