Reagan Președinția - Războiul Rece

  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

1980 Americii - Reagan Președinție - Războiul Rece cauză și efect storyboard

Storyboard Text

 • CAUZĂ / ACȚIUNE
 • RELAȚIILE CU SINDICATUL SOVIETIC
 • EFECT
 • Pentru a contracara influența sovietică în anii de război ai războiului rece, Reagan a ordonat o mare creștere a apărării interne. El a luat o poziție fermă împotriva a ceea ce a considerat "imperiul răului", urmărind să împiedice influența comunistă în emisfera vestică. În al doilea mandat, cu toate acestea, Reagan a dezvoltat relații bune cu liderul sovietic Mihail Gorbaciov. Ei au lucrat împreună pentru a reduce armele și a avea glasnost sau deschidere politică.
 • IRAN-CONTRA AFACERE
 • Inițial, din cauza constituirii militare a lui Reagan, Uniunea Sovietică la criticat foarte mult. În plus, cheltuielile de apărare au sporit considerabil deficitul federal. Programe precum inițiativa sa de apărare strategică sau SDI, care vizează îmbunătățirea tehnologiei militare de apărare. Cu toate acestea, cu relațiile sale pozitive mai târziu, Reagan a ajutat la aducerea păcii între sovietici și America, care ia câștigat multă laudă.
 • ?
 • ?
 • În încercarea de a submina guvernul marxist-comunist din Nicaragua, Statele Unite au antrenat contrarevoluționari, sau Contras, pentru ai combate. Instruirea a fost finanțată prin vânzări secrete de arme către Iran, menite să încurajeze eliberarea ostaticilor americani. Toate acestea au fost în numele luptei și al răsturnării influenței comuniste în America, pe care Reagan a crezut-o că a amenințat interesele americane.
 • În 1984, Congresul a descoperit informații despre aceste misiuni secrete și a interzis ajutorul pentru Contras. Acțiunile și acuzațiile au devenit publice în 1986. Administrația lui Reagan sa confruntat cu multă critică și, în cele din urmă, Reagan nu a susținut nici o cunoaștere a misiunilor. Oliver North, locotenentul marin care a supravegheat misiunile, a luat toată vina.
 • DISCURS LA POARTA BRANDENBURG
 • La 12 iunie 1987, Reagan a sosit în Berlinul de Vest. Înainte de sosirea sa, mulți Berlineri și-au exprimat adânc opoziția față de sosirea sa. Indiferent, Reagan a sosit și ia dat infamul său, "Înlăturați acest zid!" Discurs în legătură cu Zidul Berlinului, care devenise un simbol internațional al decalajului dintre estul Sovietic și Occidentul Democrat. În discursul său, el a făcut pretenții să pună capăt cursei înarmărilor și să elibereze orașul divizat.
 • PROBLEME ÎN ORIENTUL MIJLOCIU
 • Discursul lui Reagan la Poarta Brandenburgului a avut un impact sau o semnificație redusă la acea vreme. Cu toate acestea, în 1989, Zidul Berlinului a căzut, iar mulți au privit discursul lui Reagan ca indicator preemptiv că zidul ar trebui și va coborî. Există dispută cu privire la influența pe care a avut-o cuvintele lui Reagan; Cu toate acestea, discursul rămâne unul dintre cele mai cunoscute în ceea ce privește sfârșitul Războiului Rece.
 • Reagan a suferit mult turbulențe în Orientul Mijlociu, în special în ceea ce privește prevenirea influenței sovietice asupra regiunii. Sub conducerea lui Reagan, guvernul american a finanțat forțe de gherilă afgane pentru a lupta împotriva ocupației sovietice a țării. În plus, Reagan a avut forțe poziționate în Liban pentru a ajuta la păstrarea păcii în regiune din cauza amenințării cu războiul civil.
 • Prezența SUA în Liban a condus la un atac terorist împotriva unei baze marine în 1983, ucigând 241 de militari americani. Ca răspuns, Reagan a sancționat atentatele împotriva forțelor siriene din Liban și, în cele din urmă, și-a retras forțele. În ultimă instanță, din cauza finanțării de către Statele Unite a forțelor militare afgane, aceasta a dat naștere unei al-Qaeda, care urma să atace SUA pe 11 septembrie 2001.

Image Attributions

More Storyboards By ro-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art