Teme, Simboluri și Motive în Regele Lear

Teme, Simboluri și Motive în Regele Lear
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Teme, Simboluri și Motive în Regele Lear

Storyboard Text

  • CURSUL ȘI ORBIREA LUI GLOUCESTER
  • EXEMPLU
  • FURTUNA
  • Atât regelui Lear, cât și contele din Gloucester pierd dorința și iubirea evidente a copiilor lor cinstiți în favoarea lingușilor și minciunilor celorlalți copii. Acest lucru duce în cele din urmă la ruină și moartea lor. Gloucester suferă și o orbire fizică la mâinile lui Cornwall, care, în același timp, dezvăluie gafa lui Gloucester, încrezându-se pe Edmund. Gloucester este lăsat să se rătăcească fără viziune fizică, dar cu adevărat vădând pentru prima dată eroarea deciziei sale.
  • În același timp în care regnul Lear realizează adevărata caracteristică a vânzării fiicelor Goneril și Regan, împreună cu greșeala lui de a dezinforma Cordelia, o furtună mare începe să se înfurie. Ea reflectă propria lui tulburare interioară, împreună cu dezechilibrul puterii în Marele Lanț al Ființei. Alte personaje remarcă faptul că este una dintre cele mai grave stânci pe care le-au văzut vreodată, ceea ce susține și mai mult ideea că, deoarece coroana este în criză, cerurile se răzvrătesc violent.
  • DEGHIZARE
  • CULTURILE CLASICE
  • Atât Edgar, cât și Kent trebuie să folosească deghizări. Pentru Kent, vrea să-l protejeze pe Lear de fiicele lui rele. El devine și devine servitorul credincios al regelui, menținând în același timp comunicarea cu Cordelia. De asemenea, Edgar trebuie să se descifreze ca pe un cerșetor pentru a scăpa de tatăl său, pe care la provocat pe Edmund. El își păstrează deghizarea până când va reuși să-l învingă pe Edmund într-o corectă luptă, deși revelația despre identitatea sa de la tatăl îl face să moară de durere și bucurie.
  • Pe tot parcursul piesei personajele se referă la diferitele zei și idei grecești și romane. Regele Lear cheamă adesea pe zei pentru răbdare sau pentru mânie, iar pe parcursul piesei sunt numiți Apollo, Jupiter, Jove, Juno și Cupidon. Edgar, în timp ce "Tom" se referă la Nero. Regele Lear numește pe Edgar un "filozof grec" și își găsește legăturile cu Edgar, care se întoarce într-un al treilea person ca "Tom", pentru că Lear însuși începe să se întoarcă într-un anumit tip de nebunie.
More Storyboards By ro-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art