Zgodovina Holokavsta - Žrtve Holokavsta: Primo Levy

Zgodovina Holokavsta - Žrtve Holokavsta: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Zgodovina lekcijo holokavsta plans- žrtve holokavsta: Primo Levy - življenje v koncentracijskih taboriščih

Storyboard Text

  • Levi, Primo. Preživetje v Auschwitzu. Sl: Collier Macmillan, 1986. Print.
  • "Bil sem ujet fašistične milice 13. decembra 1943. Bil sem štiriindvajset, z malo modrosti, brez izkušenj in se odločil tendence - z življenjem segregacije prisilne me v preteklih štirih letih, ki so jih rasnih zakonov spodbuja - -., da živijo v nerealnem svetu moje, svet, ki ga civilizirani kartezijskih prikazni, ki ga iskreno moških in prelivanja krvi ženskega prijateljstva naseljen gojijo sem zmeren in abstraktno občutek upora ".
  • "V tem trenutku mojega prihoda, to je ob koncu januarja 1944 je bilo približno sto petdeset italijanskih Judov v taborišča, vendar v nekaj tednih se je njihovo število povečalo za več kot šest sto. Za večino del pa je obsegal celotnih družin, ki ga s svojimi imprudence ali po skrivnih obtožbe fašisti ali nacisti. ujetih nekaj bi se odpovedal spontano, zmanjša na obup, ki ga potepuh življenja, ali zato, ker niso imeli sredstev za preživetje, ali pa da se prepreči ločitev od ujetega zvezi ali celo - absurdno - "da je v skladu z zakonom", je bilo tudi okoli sto jugoslovanskih vojaških internirancev in nekaj drugih tujcev, ki so bili politično sumijo "..
  • . "V manj kot desetih minutah vsi primerni ljudje so so bili zbrani skupaj v skupini Kaj se je zgodilo z ostalimi, za ženske, za otroke, za stare ljudi, da bi lahko ne vzpostavi takrat niti kasneje: noč jih je požrla , čisto in preprosto. ... vemo, da naše konvoja ne več kot šestindevetdeset moški in devetindvajset ženske vnesli ustrezne tabore za Monowitz-Buna in Birkenau, in vseh drugih, ki po številu več kot petsto , ni eden je bil živi dva dni kasneje. ... in da kasneje je bil enostavnejši način pogosto sprejet le tako odpira vrata vagona brez opozorila in navodila na novih prišlekov. Tisti, ki po naključju splezal dol na eni strani konvoj je prišel v tabor, drugi je šel na plinsko celico ".
  • "Dawn prišel na nas kot izdajalec; se je zdelo, kot da je nova vzšlo sonce kot zaveznik naših sovražnikov za pomoč v našem uničenju. "
  • "Tudi na tem mestu je mogoče preživeti, zato moramo hočeš preživeti, da povem zgodbo, pričevati; in da je za preživetje moramo prisiliti, da bomo prihranili vsaj okostje, odra, obliko civilizacije. Mi smo sužnji, ki jim je odvzeta vsak pravico, izpostavljen vsako žalitev, obsojen na gotovo smrt, vendar smo še vedno imajo eno moč, in ga moramo braniti z vsemi močmi za to je zadnja -. Moč, da zavrne naše soglasje "
More Storyboards By sl-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class   •   Quick Rubric   •   abcBABYart   •   Storyboard That's TPT Store