Biografi Affisch
Updated: 12/5/2020
Biografi Affisch

Storyboard Text

  • Bild Erkännanden: (https://pixabay.com/en/fruit-greed-apple-steve-jobs-2730322/) - GDJ - Licens: Gratis för kommersiellt bruk / Ingen tillskrivning krävs (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/ 1.0) (https://pixabay.com/en/icon-icons-computer-phone-apple-1971130/) - ElisaRiva - Licens: Gratis för kommersiellt bruk / Ingen tillskrivning krävs (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/ 1.0)
  • Steve Jobs
  • Tema Steve Jobs var verkligen en inspiration som talare, innovatör, uppfinnare, VD och affärsman. Han pressade sig själv och trodde på sina idéer och produkter; han gav aldrig upp. Steve fick diagnosen cancer i bukspottkörteln 2003 och kämpade hårt i åtta år och bevisade att han var stark och beslutsam.
  • Barndom och utbildning Steve Jobs föddes den 24 februari 1955 i San Francisco, CA och adopterades vid födseln av Paul och Clara Jobs. Familjen flyttade till Mountain View, Kalifornien när Steve var ung, och han gick till Reed College i Oregon. En ljus student, men ofta uttråkad i skolan, kom Steve mycket i trubbel för att ha spelat skämt mot andra. Han hoppade av college och fick ett jobb med att göra videospel för Atari.
  • 24 februari 1955-5 oktober 2011
  • Prestationer Steve och hans barndomsvän, Steve Wozniak, började tillverka datorer i Jobs garage och bildade Apple Computer, som börsnoterades 1980. När IBM designade datorn var det mycket billigare och Apple-försäljningen började minska. Steve tog skulden för detta och avgick 1985. Han startade sitt eget mjukvaruföretag som heter NeXT och köpte också ett grafikföretag som han döpte om till Pixar. 1997 köpte Apple NeXT från Jobs och hjälpte dem med nya produkter som iPod och iPhone.
  • Familjeliv Steves biologiska föräldrar var Joanne Schieble, en ung ogiftmor, och Adbul Fattah Jandali, en syrisk medborgare i USA för college. De ville gifta sig men det var inte tillåtet. 1991 gifte sig Steve med Laurene Powell Jobs, en framgångsrik affärskvinna. De två hade tre barn tillsammans; en son vid namn Reed och två döttrar, Erin och Eve. Steve hade också en dotter från ett tidigare förhållande.
  • Intressanta fakta Han reste till Indien efter gymnasiet och blev nästan en buddhistmunk. Han är känd för att alltid ha en svart turtleneck, Levis jeans och sneakers. Han träffade inte sin biologiska syster förrän han var 27. Tidningen Fortune utsåg honom till "vår tids största entreprenör." Han gjorde Pixar till en stor framgång!

Image Attributions