Historien om Förintelsen - Förintelsens Offer: Primo Levy

Historien om Förintelsen - Förintelsens Offer: Primo Levy
  Copy


More Options: Make a Folding Card
Storyboard Description

Historien om förintelsen - Förintelsens offer: Primo Levy - Livet i koncentrationsläger

Storyboard Text

  • Levi, Primo. Överlevnad i Auschwitz. Sl: Collier Macmillan, 1986. Print.
  • "Jag blev fångad av den fascistiska militen den 13 december 1943. Jag var tjugofyra, med liten visdom, ingen erfarenhet och en bestämd tendens - uppmuntrad av segregeringslivet som tvingades på mig för de föregående fyra åren genom raslagen - - Att leva i en orealistisk värld, en värld bebodd av civiliserade kartesiska fantom, genom uppriktiga manliga och blodlösa kvinnliga vänskapar. Jag odlade en måttlig och abstrakt upprorisk uppror. "
  • "Vid ankomsten till det var i slutet av januari 1944 omkring ett hundra femtio italienska judar i lägret, men inom några veckor steg deras antal till över sex hundra. För det mesta bestod de av Av hela familjer som fångats av fascisterna eller nazisterna genom sin försiktighet eller efter hemliga anklagelser. Några hade gett sig upp spontant, nedsatt till desperation av vagabondlivet eller för att de saknade medel att överleva eller för att undvika separation från en fångad relation , Eller till och med - absurt - "att överensstämma med lagen". Det handlade också om hundra jugoslaviska militära internerade och några andra utlänningar som var politiskt misstänkta. "
  • "På mindre än tio minuter hade alla passande män samlats ihop i en grupp. Vad hände med de andra, kvinnorna, barnen, de gamla männen, vi kunde inte etablera vare sig då eller senare: natten svalde dem , Rent och enkelt. ... vi känner till vår konvoj inte mer än nittiofem män och tjugonio kvinnor gick in i respektive läger av Monowitz-Buna och Birkenau, och det för alla andra, mer än femhundra i antal Inte en levde två dagar senare ... och det senare antogs det enklare sättet att bara öppna båda vagnarnas dörrar utan varning eller instruktioner till nyanlända. De som av en slump klättrade ner på ena sidan av Konvoj kom in i lägret, de andra gick till gaskammaren. "
  • "Gryning kom på oss som en svekare; Det verkade som om den nya solen steg som allierad av våra fiender för att hjälpa till med vår förstörelse. "
  • "Även på denna plats kan man överleva, och därför måste man överleva, för att berätta historien, att vittna. Och för att överleva måste vi tvinga oss att rädda åtminstone skelettet, ställningen, civilisationsformen. Vi är slavar, berövade av all rätt, utsatt för varje förolämpning, fördömd till viss död, men vi har fortfarande en makt, och vi måste försvara det med all vår styrka, för det är det sista - makt att vägra vårt samtycke. "
More Storyboards By sv-examples
Explore Our Articles and Examples

Try Our Other Websites!

Photos for Class – Search for School-Safe, Creative Commons Photos (It Even Cites for You!)
Quick Rubric – Easily Make and Share Great-Looking Rubrics
abcBABYart – Create Custom Nursery Art